Bdp, Şırnak'ta Mitingi Düzenledi

Barış ve Demokrasi Partisi`nin (BDP) Şırnak Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği `Ben buradayım irademe sahip çıkıyorum` mitinginde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnanıyorum ki buralardan bu meydanlardan çıkan mesajlar `biz bu halkı teslim aldık` diyenlere, `biz bu halkın iradesini kırdık` diyenlere en büyük cevaptır" dedi.

Bdp, Şırnak'ta Mitingi Düzenledi
BDP`nin Şırnak`ta düzenlediği `Ben buradayım irademe sahip çıkıyorum` mitingine, BDP Genel Başkanı Selahattin Demitaş, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile Van Milletvekili Nazmi Gür`ün yanı sıra bölge belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Milletvekili Hasip Kaplan, mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin işinin çok zor olduğunu, çünkü Botan`ı susturmak için alanda bulunanların hepsinin kelepçelenip cezaevine konulması gerektiğini söyledi. Kaplan, "Tayip Erdoğan`ı sizin önünüzde dizçöktürmesek, saygıyla eğdirmesek bize de Botan halkı demesinler. Milletin iradesine saygısı olmayanlar, Saddam gibi tarihin çöplüğüne gittiler. Onlar Botan halkının iradesini kelepçelemek istiyorlar. Bizim halkımız meydanlardadır. Bakın Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız hala zindandadır, milletin iradesi hala tutuklu. Bu zülüm karşısında bir dahaki seçimlerde 2013`te belediye seçimleri var. Bu sefer Şırnak`ın bütün belediyelerini istiyoruz. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu millettin iradesinesaygısızlık yapacak yapay cumhurbaşkanlarına Botan halkı bir tokat, bir şamar indirecek. 2015 yılında yine milletvekilleri seçimleri var. Botan halkına 3-1 yok, 4 sıfır olmalı" dedi. Kaplan`ın ardından konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, meydanlardan çıkan mesajın `biz bu halkı teslim aldık` diyenlere, `biz bu halkın iradesini kırdık` diyenlere en büyük cevap olduğunu söyledi. Demirtaş, Şırnak`ta halkın seçmiş olduğu temsilcilerin yüzde 95`inin içerde tutuklu olduğunu savundu. Kendilerine KCK`nın vesayeti altında çalıştıkları ithamında bulunulduğunu belirten Demirtaş, "BDP kendi iradesi olmayan bir partidir diyorlar. Oysa onların ne kadar iradesi var hep birliktegörüyoruz. Cemaatin izni olmasa tuvalete bile gidemezler" dedi

"VATAN HİZMETİ DEĞİL AKP HİZMETİ YAPIYORSUNUZ" Vatan için canını verdiğini düşünen gençlerin vatan hizmeti yapmadığını ifade eden Demirtaş, "Nöbet kulübesinde nöbet tutan gençler; bakın açık söylüyorum, siz vatan hizmeti yapmıyorsunuz; AKP hizmeti yapıyorsunuz. Kimse vatanı bölmek istemiyor. Bu vatan kiminki kim bölecek. Kürt kendi vatanını mı bölecek. Senin beklediğin vatan Kürt`ün de vatanı. O nedenle bu yalanlara inanma artık. Burada görev yapan her güvenlik gücü bilmelidir ki, şu saatten itibaren vatan borcunu değil, AKP borcunu ödüyorsunuz.Sadece AKP`nin iktidarı güçlü olsun diye, sadece başbakan imparatorluğunu sürdürsün diye siz sınırda şehir nöbet tutuyorsunuz. Gerçek budur. Gerçek acıdır ama budur. Vatan borcu diye bir şey yok AKP borcudur vardır. Ve bu nedenle açıkça çağrı yapıyorum. Şırnak`ta AKP nin borcunu ödemek zorunda değilsiniz. Sizler askerlik de yapmak zorunda değilsiniz. Vicdanı ret hakkı da bir insan hakkıdır. Parası olan 30 bin lirası olan evladını kurtarabilecek. Ama 30 bin lirası olamayan bir anne evladını buraya gönderecekcanını AKP için feda edecek. O nedenle herkes bir daha düşünsün. Kim neye hizmet ediyor inz. Ama senin barış yapacak yüreğin yoksa suçu başkasyi anlasın. Sizin AKP`ye falan borcunuz yoktur. Türk gencinin de Kürt gencinin de AKP`ye borcu yoktur. Bu ülkede bölünme tehlikesi yoktur. Bu ülkede savaş tehlikesi yoktur. Bu ülkede kimse savaş istemiyor. Şırnak`ın dağlarında Kürt gençleri savaş istemiyor. O nedenle bırakın artık bunları. Bu palavralara inanmayım. Çıkın Türk anaları olarak, şehit anaları olarak çıkınisyanınızı AKP`ye ilettin. Kürt anaları gibi biz de barış istiyoruz. Biz evladımız AKP`ye feda etmiyoruz başbakana feda etmiyoruz deyin. Bakın o zaman nasıl barış geliyor. Kürtler sana teslim olsaydı Kenan Evren`e teslim olurlardı, İnönü`ye teslim olurdu. Senden daha büyük katliamcılarda gördü bu halk ama boyun eğmedi. Sana niye teslim olsun" ifadelerini kullandı. Bütün operasyonları, haksızlığı, huşusuzluğu durdurmak için ellerindeki gücün halk olduğunu dile getiren Demirtaş, kendilerinin güvenebileceği başka bir gücün olmadığını söyledi. Demirtaş, "Yukarda Allah aşağıda halkımız, arkamızda ne cemaat ne de holdingler var. Ne medya var. Ne valiler, kaymakamlar ne tanklar, toplar, gaz bombaları var. Mangal gibi yüreğiyle Botan gençliği var. Ak tülbentleriyle barış anneleri var o hepsine bedeldir. Bizim gücümüz işte bu halkın iradesidir. Bu halkın iradesi dezindanlara alınarak da teslim alınamaz. Bir alsınlar yerine bin dolduracağız. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz kimsenin malına canına diline kültürüne göz dikmedik. Haklıyız o nedenle kazanacağız. Biz meşru taleplerimiz nedeniyle zafere yürüyoruz. O nedenle kazanacağız. Gün geri çekilme günü değildir, gün korkma, tedirgin olmak geri adım atma günü değildir. Üstüne yürüme günüdür. Zafere yürüme günüdür" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA