Bayıltan Kömür İzdihamı

Adana`da Başbakanlık tarafından dağıtılan kömürleri alabilmek için sabahın erken saatlerinde dağıtım yerine gelen vatandaşlar, izdihama neden oldu.

Bayıltan Kömür İzdihamı
Kadınlardan biri izdiham sırasında baygınlık geçirdi

Merkez Seyhan ilçesinde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömür nedeniyle izdiham yaşandı. Havaların iyice soğumasıyla yakacak bulamayan yoksul vatandaşlar, 19 Eylül 2011`de başlayan ve zaman zaman devam eden kömür dağıtım merkezinde kuyruk oluşturuyor. Sırayı düzenlemeye çalışan polis ile vatandaşlar arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Kömür dağıtımında engelli ve hasta vatandaşlara öncelik tanındı. Bu durum bile günlerdir sırada bekleyen vatandaşları çileden çıkarttı. Sabahleyin erkenden kahvaltı yapmadan sıraya girdiğini söyleyen bir kadın, yaşanan izdihama daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Sırada bekleyen diğer vatandaşlar, baygınlık geçiren kadının yüzüne su dökerek müdahalede bulundu. Kömür sırasını bekleyen Songül Gökhan, böbrek hastası olduğunu ifade ederek, "Sabah saat 06.00`dan bu yana kuyrukta bekliyoruz. Torpili olan içeri giriyor olmayan böyle bekliyor. Engellileri önce alıyoruz diye yalan söylüyorlar. Benim arkadaşımda engelli ama hala almadılar. Böyle kömür dağıtımı olmaz" diyerek tepki gösterdi

Kalp hastası olduğunu söyleyen Mehmet Ormancı ise, ilaçlarını da yanında getirdiğini, kanser hastası yakının bile kömür almak için sıraya girdiğini söyledi. Çocuğuyla birlikte gelen Fatma Becerikli de eşinin işe gittiğini, çocuğunu bırakacak kimse olmadığı için onunla birlikte sabah saat 06.00`dan bu yana kömür almak için beklediğini kaydetti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, şimdiye kadar 11 bini aşkın kişiye 5 bin 500 ton kömür dağıtıldığını söyledi. Develi, "Biz kömür dağıtımında önceliği en muhtaç insanlara veriyoruz. Dağıtım en yoksuldan yukarıya doğru gidiyor. Dağıtım merkezinin önündeki kuyruğun nedeni vatandaşın sırasını bilmemesinden kaynaklanıyor. Biz dağıtım işini mahalle, mahalle ayırdık. Her mahallenin bir günü var ancak vatandaşlar buna uymayarak biran önce kömürünü almak istediği için uzunkuyruklar oluşuyor. Bu nedenle vatandaş kendisine verilen dağıtım listesine uymalı" dedi.
Kaynak: İHA