Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin iç ve batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Yurtta Hava Durumu
Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinde Antalya`nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Serik, Gazipaşa) kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak,akşam saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimlerinde, gece saatlerinde İç Anadolu`nun doğusu ile Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek. Sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor) 13 İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor) 14 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor) 17 Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 18 Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinde Manavgat, Alanya, Serik ve Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor) 17 Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 16 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 15 Erzurum: Parçalı bulutlu (İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor) -5 Diyarbakır: Parçalı bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor) 10
Kaynak: İHA