Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Karayollarında Durumankara

Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle, ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolunun Kızılcahamam kavşağı-Gerede kavşağı arasında muhtelif kesimlerde çizgi çalışmaları nedeniyle 21 Aralık'a kadar bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacak.

Muğla il sınırı-Denizli yolunun 2-30'uncu kilometreleri arasında bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Trabzon-Maçka yolunun 9-10'uncu kilometreleri arasındaki (Akoluk beldesi mevki) yaya üst geçidi montaj çalışmaları nedeniyle 22 Aralık'a kadar ulaşım tek şeritten kontrollü olarak verilecek.

TEM ayrım-Kemerburgaz-Hasdal kavşağı arasında yapım çalışmaları nedeniyle TEM-Kemerburgaz-Alibeyköy Ayrım kolu istikameti Arıcılar-Cendere-Kağıthane hattı üzerinden, Okmeydanı gelişi Kemerburgaz ayrım kolu istikameti ise Okmeydanı-Nurtepe viyadüğü-İski tesis yolu-Alibeyköy hattı üzerinden sağlanıyor.

TEM otoyolunun Anadolu otoyolu kavşağı-Gebze kavşağı arasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Tirebolu-Torul yolunun 4-7'inci kilometreleri arasında bulunan Günyüzü-1 ve Günyüzü-2 tünellerinin giriş ve çıkışlarındaki yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-17.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Borçka-Artvin yolunun 44-61'inci kilometreleri arasında bulunan tünellerdeki bordür boyama çalışmaları nedeniyle 08.00-17.30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü verilecek.

Diyarbakır-Mardin ile Diyarbakır-Batman il sınırı yolunun 35-50'inci kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Aralık'a kadar bir şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.

Burdur-Yeşilova-Serinhisar yolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında (Saldabeli geçişi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Korkuteli-Antalya yolunun 16-19'uncu kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

TEM otoyolunun Mahmutbey kavşağı-Anadolu Otoyolu kavşağı arasında depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle 31 Aralık'a kadar 09.00-17.00 saatleri arasında her iki yönde şerit daraltması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Artvin-Erzurum yolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor.

Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15'inci kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi köyü mevkisinde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19'uncu kilometreleri arasındaki (Kozağaç mevki, Boğayokuşu mevki ve Karaltı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Konya-Seydişehir yolunun 42-58'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Maçka-Torul-Gümüşhane yolunun 12-36'ıncı kilometreleri arasındaki Köstere-Mescitli kesimi yol yapım çalışmaları nedeniyle kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.

Akşehir-Bağkonak-Yalvaç yolunun 2-13'üncü kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün 08.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87'inci kilometreleri arasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor. Niksar-Reşadiye-Erzincan yolunun 49-52'inci kilometreleri arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12.00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım 20 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanıyor.
Kaynak: AA