Trabzonspor: 0

14.

12.2011 - Spor Toto Süper Lig`deki Trabzonspor-Gençlerbirliği karşılaşmasının ilk yarısı, başkent ekibinin 1-0`lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Ligde son 4 maçta galibiyet alamayan ve sahaya kart cezalıları Zokora ile Burak`tan yoksun çıkan Trabzonspor, ilk yarıda topa daha fazla sahip olduysa da, etkili pozisyona girmekte güçlük çekti.

Savunmasında kontrollü bir oyun ortaya koyan konuk takım Gençlerbirliği ise Hurşut`un asistini iyi değerlendiren Soner ile bulduğu golle soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

14. dakikada karşılaşmanın ilk etkili pozisyonunu yakalayan Gençlerbirliği, skor tabelasında hanesinde yazan ``0`` rakamını ``1`` yaptı.

Bu dakikada, sağ taraftan taç çizgisinin kenarında güzel bir çalımla Celustka`dan sıyrılan ve genelde şut atmak için sol ayağını kullanan Hurşut`un sağ ayağıyla yaptığı ortadan gelen topa ceza sahası içinde iyi yükselen Soner, güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Tolga`nın sağından filelere gönderdi: 0-1.

20. dakikada Alanzinho`nun pasında ceza alanı çizgisinin hemen dışındaki Volkan`ın şutunda top, kaleci Ramazan`da kaldı.

30. dakikada Colman`ın ceza alanı dışından attığı şuttan gelen topu kaleci Ramazan, iki hamlede kontrol etti.

31. dakikada Volkan`ın sağ taraftan yaptığı ortada, savunmada Aykut`un ters vuruşunda top, direğin az farkla yanından auta çıktı.

37. dakikada Azofeifa`nın ceza sahası yayına yakın yerden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak. direğin dibinden auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Gençlerbirliği`nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, İsmail ŞencanTrabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Glowacki, Celustka, Aykut, Colman, Volkan Şen, Halil, Alanzinho, HenriqueGençlerbirliği: Ramazan, Cem Can, Kulusic, Aykut, Mehmet Sedef, Curri, Azofeifa, Hurşut, Yasin, Soner, Herve TumGol: Dk. 14 Soner (Gençlerbirliği)
Kaynak: AA