Tekirdağ’dan Kısa Kısa…

MALKARA POLİSİNDEN HIRSIZLARA OPERASYON
Tekirdağ’ın Malkara ilçesi Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, ilçede evlere girerek hırsızlık yapan zanlıları yakaladı.

Tekirdağ’dan Kısa Kısa…

Edinilen bilgiye göre, Gazibey ve Camiatik mahallelerinde 7 ayrı evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, çevrede geniş çaplı bir inceleme - araştırma başlattı. Malkara nüfusuna kayıtlı E. M. (27) ile Keşan ilçesinden A.B. (30) kıskıvrak ele geçirildi. Hırsızların evlerden cep telefonu ve diğer elektronik eşyaları çaldıkları öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlılar E.M. ve A.B. yapılan işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.


MEYVE AĞAÇLARINA BUDAMA ÇALIŞMASI YAPILDI
Meyveciliğin hızla geliştiği Malkara ilçesine bağlı Yörücek köyündeki bahçelerde ağaç budama çalışması yapıldı.
Geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale’ye bağlı Lapseki ilçesinden getirttiği deneyimli budama ustalarının çalışmalarından oldukça memnun olduğunu dile getiren meyve üreticisi Mehmet Taylan, “Yöremizde bu işi yürüten tecrübeli elemanlar bulunmadığı için zorunlu olarak çevre ya da komşu illerden destek alıyoruz. Bu yıl Aralık ayı başında mevsim koşullarının uygun gitmesiyle birlikte, Lapseki’den profesyonel budama ustaları çağırdık. İnşallah bu sayede gelecek yıl üretim olarak çok daha güzel beklenti içersindeyiz” dedi.

MALKARA BELEDİYE BAŞKANI VE MÜFTÜ AŞURE DAĞITTI
Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ile İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Muharrem ayı olması sebebiyle Merkez Gazi Ömer Bey Camii önünde vatandaşlara aşure dağıttı.
Aşure ikramı öncesi bir konuşma yapan ilçe müftüsü Gülbağcı, Muharrem ayının İslam alemi için önemine vurgu yaptı ve hayırlar getirmesini diledi. Belediye Başkanı Birol Kaya ve Müftü Gülbağcı, cami avlusunda toplanan vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.
Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde de, Müftülük Vaizi Meryem Dalgıç önderliğinde ilçedeki tüm Kur’an kurslarının katılımıyla bayanlara yönelik program düzenlendi.


LİSE ÖĞRENCİLERİ GİRİŞİMCİLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR
Malkara Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından sürdürülen ‘Girişimci Kızlarımız Projesi’nin uygulamaları teknik destek eğitimleri başladı.
Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, yaptığı açıklamada; “Genç kızlarımızın birer meslek sahibi olarak, iş dünyasının içinde yer almalarını fevkalade önemsiyoruz. Kurs sonunda sahip olacakları belge ile her birinin kendi işlerini kurabilmelerine mali olanak sağlanmaktadır” diye konuştu.