“medvedev Başkanlık Seçimlerinden Önce Görevi Putin’e Devredebilir”

Rusya’nın bankacılık sektörünün öncü kuruluşlarından Otkritie Financial Corporation, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’in önümüzdeki günlerde istifa edeceğini ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in de vekil devlet başkanı olarak Kremlin’e dönüş kampanyasını sürdüreceğini iddia etti.

“medvedev Başkanlık Seçimlerinden Önce Görevi Putin’e Devredebilir”


Rus basınına yansıyan değerlendirmelere göre ekonomist Vladimir Tihomirov’un başkanlığını yaptığı şirketin uzmanları, ilginç öngörülerde bulundu. Otkritie’ye göre 7 Aralık’ta devlet başkanlığı adaylığı için resmen başvuran Putin’e, Merkez Seçim Kurulu 10 gün içinde resmi cevabı verecek. Adaylığının resmen kabulünden 3 gün sonra da Putin başbakanlıktan istifa edecek.

VTB Group uzmanlarına göre Medvedev-Putin ikilisi devlet başkanlığı süreci ve kampanya çalışmaları ile ilgili önümüzdeki günlerde tarihi bir karar açıklayacak.

Rusya Başbakanı Putin’in liderliğini yaptığı Birleşik Rusya’nın önemli oranda oy kaybı yaşarak Duma seçimlerinde anayasal çoğunluğu kaybetmesi, yönetimde değişim adına önemli bir sinyal olarak algılandı.

Hafta sonunda on binlerce kişinin ülke genelinde seçimlerde hile yapıldığı gerekçesi ile meydanlara inmesi ise siyasi süreçle ilgili planların gözden geçirilmesine neden oldu.


Putin 15 Aralık’ta seçim sonrası ilk kez canlı yayında halkın karşısına çıkacak. Putin’in geleneksel hale getirdiği 4-5 saat süren programda Rusya başbakanının tüm sorulara cevap vermesi bekleniyor.