Manisaspor, Deplasmanda 1 Puana Razı

13.

12.2011 - Spor Toto Süper Lig`de Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Manisaspor, deplasmanda oynadığı son 4 maçını 1`er puanla tamamlamış oldu.

Ligde 14. haftada Beşiktaş`a yenilen ve 9 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Manisaspor, dün Sivasspor deplasmanında 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 öne geçtiği müsabakada rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 8. maçta 5. beraberliğini alan Manisaspor, deplasmandaki son 7 maçta yenilmedi. Ligin 2. haftasında deplasmanda Orduspor`a 1-0 mağlup olan Ege temsilcisi, daha sonra Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Samsunspor`u 2-1 ve Eskişehirspor`u 2-0 yendi.

Manisaspor, ligin 9. haftasından sonra dış sahada oynadığı Bursaspor (0-0), Gaziantepspor (1-1), Mersin İdmanyurdu (0-0) ve Sivasspor (2-2) ile berabere kaldı.

15. hafta itibarıyla 24 puana ulaşan Ege temsilcisi kendisine 5. sırada yer buldu.

-İki haftada 6 gol yedi-14. haftaya kadar 8 golle ligin en az gol yiyen ekibi olan Manisaspor, son 2 haftada kalesinde 6 gol gördü.

Beşiktaş karşısında 4 gol yiyen Ege temsilcisi, dün de Sivasspor maçında 2 gole engel olamadı.

-İsaac, gollerine devam ediyor-Sivasspor karşısında takımının 2 golünü de kaydeden İsaac, bu sezon 6. golüne ulaşırken, takımın en golcü ismi oldu. Nijeryalı oyuncu, Manisaspor formasıyla da 15. golünü atarak, şu ana kadar Süper Lig`de en fazla gol atan oyuncular içinde Holosko ve Simpson`dan sonra 3. sıraya yerleşti.

-Volkan Babacan ilk defa kalede-Sezon başında Fenerbahçe`den kiralık olarak kadroya dahil edilen Volkan Babacan, ilk defa Manisaspor kalesini korudu.

Kaleci İlker`in tedbirli olarak PFDK`ya sevk edilmesi nedeniyle Ege temsilcisinde kaleye geçen Volkan Babacan, en son 14 Şubat 2011`de Kayserispor`un 2-0 yenildiği Fenerbahçe maçında sarı-kırmızılı ekibin kalesini korumuştu.

-Rakip Gençlerbirliği-Ligde 18 Aralık Pazar günü Gençlerbirliği`ni konuk edecek Manisaspor, ligin ilk devresinin son maçında 21 Aralık Çarşamba günü Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak.

(ALK-BAH-GKH)
Kaynak: AA