Ergani'de Hamile Kadına Zamanında Müdahalede Bulunulmadığı İddiası

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde Ahmet Varan isimli bir vatandaş, hamile olan eşine zamanında müdahale edilmediği için bebeğini kaybettiği iddiasıyla devlet hastanesi sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Varan isimli vatandaş, 4 aylık hamile eşinin tedavisini zamanında yapmayan ve bu konuda ihmalleri olduğunu ileri sürdüğü nöbetçi doktorlar ve Ergani Devlet Hastanesi sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından kaymakamlığa da şikayet dilekçesi veren Varan, aniden rahatsızlanan 4 aylık hamile eşi Basra Varan`ı götürdüğü Ergani Devlet Hastanesi acil servisinde hiçbir müdahale yapılmadan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`negötürülmesinin istendiğini söyledi. Varan dilekçesinde, "Maddi imkansızlıktan dolayı ambulans talebinde bulunmama rağmen bu talebim nöbetçi doktorlar tarafından reddedildi. Akrabalarımdan para temin ettikten sonra eşim Basra`yı özel bir araç ile Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne götürdüm. Yeşil kartı çıkmadığı için 3 saat boyunca işlemlerle uğraştım. Bu sırada doktorlar tarafından yapılan müdahalede çocuğum kurtarılamadı. Orada bulunan doktorlar, eşime Ergani DevletHastanesi`nde zamanında müdahale edilseydi, bebeğin kurtulacağını söylediler. Nöbetçi doktorlardan ve hastane sorumlularından şikayetçiyim" ifadelerine yer verdi

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü`nden konuyu incelemek üzere müfettiş istediklerini belirtti. Yılmaz, "Gerekeni yapıyoruz. Varsa bu işte bir sorumsuzluk, gerekli kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır" dedi.
Kaynak: İHA