Elektrik Direğinden Düşen Gencin Organları Bağışlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde elektrik direğinin yıkılmasıyla başından ağır yaralanan 19 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı.

Elektrik Direğinden Düşen Gencin Organları Bağışlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde çekilen enerji hattında çalışmak için 10 gün önce Mersin`den gelen 19 yaşındaki Mustafa Terzioğlu, geçtiğimiz cumartesi günü elektrik direğinde çalışırken, direğin devrilmesiyle başından ağır yaralandı. Kaza sonrası kaldırıldığı Milas Devlet Hastanesi`nde yapılan ilk müdahalenin ardından, Bodrum Devlet Hastanesine getirilerek yoğun bakıma alınan Mustafa Terzioğlu’nun bugün beyin ölümü gerçekleşti.
Ailesi 19 yaşındaki Mustafa’nın organlarını bağışladı. Mustafa’nın organları, Antalya ve İzmir`de organ bekleyen hastalara umut oldu. Terzioğlu’nun organlar alındıktan sonra uçakla Antalya ve İzmir`deki hastanelere yetiştirileceği öğrenildi.
Terzioğlu’nun iş arkadaşı Yasin Göker yaşanan kazayı şöyle anlattı: “Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Direğin konsolunun büküldüğünü gördüm, eğilebildiğini de gördüm, ama direğin ayağının çıktığını hiç görmedim.”
Göker, direğin yıkılma nedenini; direği tutan betonun zayıflığından, sıkılaştırılmamış veya demirinin az konulmuş olabilmesinden kaynaklanabileceğini de sözlerine ekledi.