Çin’de Dev Köprü 5 Saniye İçerisinde Yerle Bir Oldu

Çin`in güneyindeki Hunan eyaletinde 17 yıl önce inşa edilen asma köprü yıpranma ve kapasitesinin yetersizliği sebebiyle yerle bir edildi.

Dev köprü sadece 5 saniye içinde yerle bir oldu.


Çin medyasında geniş yer bulan haberde, Changsha şehrinde yer alan Liyuang Nehri Köprüsü`nün kapasite yetersizliği sebebiyle imha edildiği bildirildi. 769 metre uzunluğundaki asma köprü, ülkede şimdiye kadar yıkılan en uzun köprü oldu.


Haberlerde, 1994 yılında yapılan köprünün 400 kilo patlayıcı kullanılarak 5 saniye içerisinde patlatıldığı belirtildi. Yerel saatle 11.08’de imha edilen köprünün enkazının bir haftada kaldırılacağına yer verildi. Patlayıcılarla köprünün sadece orta kısmı yıkılırken, nehrin doğu ve batı kıylarındaki kısımlarının ise mekanik olarak sonradan söküleceği kaydedildi.


17 yıl önce inşa edilen köprü, günde 30 bin aracın geçişi için tasarlanmıştı. Büyüme rekorları kıran ülkede, köprüden geçen araç sayısı da o hızla büyüdü ve günlük geçiş sayısı 80 bine ulaştı. Kapasite yetersizliği sebebiyle yıkılan köprünün yeni inşasına yeni yılın Ocak ayında başlanacağı kaydedildi. Yeni inşa edilecek köprünün 2014 yılının Haziran ayında tekrar trafiğe açılması hedefleniyor.