Cihan Haber Ajansı Gündemi

14 Aralık 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi`nin 75.

kuruluş yıl dönümü törenine katılacak. (10.30)

Türkiye`nin ilk hidrojenli teknesi Martı-İTÜ, Ayazağa kampüsünde deneme sürüşü yapacak. (14.00)

TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Orman bakanlıklarının bütçeleri görüşülecek. (11.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odası 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi’ne katılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konya ve çevre illeri kapsayan Meram Elektrik dağıtım bölgesinde yaşanan sorunların değerlendirileceği Ankara’daki toplantıya katılacak. (18.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanatlar Merkezi`nde Türkiye`den Almanya`ya Göç`ün 50. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Fiktion Okzident sergisine katılacak. (18.00)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye`de Erken Uyarı ve Yanıt Sisteminin Güçlendirilmesi konulu sempozyuma katılacak. Akdağ ayrıca, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ba Housseinou Hamadi ve beraberindeki heyetle görüşecek. (10.00/12.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Yenimahalle ilçe örgütünde aşure dağıtımı törenine katılacak. (13.00)

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Engelli Sporlarını Tanıtma Festivali’ başlıyor. (10.00)

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Rusya Milli Komitesi Moskova’da "Karadeniz-2011, Yenilikler ve Yatırım Projeleri" adlı uluslararası fuar ve iş forumu düzenliyor.


BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü`nün Kıbrıs Barış Harekatı’nı ‘işgal’ olarak nitelemesine; KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ve Ulusal Birlik Partisi milletvekili Zorlu Töre tepki gösterdi.


AVRASYA FEED
Rusya Federasyonu’na bağlı Yakutya Cumhuriyeti’nde eksi 50 derece soğuğa rağmen arkadaşının öldüğü mekanı haftalardır terk etmeyen Haçiko isimli köpek ülkenin kahramanı oldu. İnternet köpeğin görüntüleri tıklama rekorları kırıyor.


SPOR
Galatasaray Spor Kulübü’nün olağan divan kurulu toplantısı yapılacak. (13.30)

Spor Toto Süper Lig’in 14. hafta erteleme maçında Trabzonspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. (17.45)

UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Beşiktaş, grubun son maçında lider Stoke City ile karşı karşıya gelecek. (20.00)

Bursaspor takımı, ligin 16. haftasında karşılaşacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına Özlüce Tesisleri`nde devam edecek. (11.00)