Bursa’da Hava Kirliliği 24 Saat Denetlenecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehirde 24 saat esasına göre hava kirliliğini kontrol edeceklerini belirtti.

Bursa’da Hava Kirliliği 24 Saat Denetlenecek
Harput, uyarılara uymayıp havayı kirleten sanayi kuruluşları ve kişilere cezai müeyyide uygulanacağını söyledi.

Şahabettin Harput, kış sezonunun başlaması nedeniyle Uludağ ve şehirdeki hava kirliliğini görüşmek üzere İl Çevre Kurulu`nu topladı. Vali Harput başkanlığında tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleştirilen toplantıya; Vali yardımcıları Sabahattin Yücel ve İsmail Demirhan ile Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel’in yanı sıra ilgili kurul üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Harput, henüz sezon açılmamasına rağmen Uludağ’daki kış sezonunun sorunsuz bir şekilde başlaması için gerekli tedbirleri almak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Harput, “Ülkemiz ve Bursa’nın yüz akı olarak dört mevsim hizmet üreten bir mekan olarak Uludağ bizim en önemli konulardan biri. Sezonun herkesin beklentilerine uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz.” dedi.

Uludağ’daki en önemli sorunlardan birinin otopark sorunu olduğunun altını çizen Harput, “Bu soruna çözüm olarak geçici 2. bir otoparkı devreye sokuyoruz. Bir süredir devam eden plan çalışmalarını da 2013–2014 sezonuna yetiştirerek, Uludağ`ı dört mevsim hizmet verecek hale getireceğiz." şeklinde konuştu.

Yeni yasa gereği doğayla alakalı hususların da yeni bir kurulda görüşülmeye başlandığını bildiren Vali Harput, şöyle devam etti: “Tarihi eser niteliğinde olmayan restorasyon ve benzeri çalışmalar 21 Aralık`ta toplanacak olan yeni kurulda görüşülecek. Böylece yeni kurulların oluşamaması nedeniyle görüşülemeyen, çevreyle alakalı bekleyen pek çok dosya karara bağlanacak.”
Havaların soğuması ile şehirde hava kirliliğinde büyük artış meydana geldiğine dikkat çeken Harput, “Gerek sanayi kuruluşlarımızda, gerekse ikametlerde öngörülen limitlerin dışında yakıt kullanılması sonucu oluşan kirliliği, kuracağımız yeni ekiplerle 24 saat kontrol edeceğiz.” dedi.

Halen 4 noktada otomatik ölçümler yapıldığını söyleyen Harput, “Vatandaşlarımızın ve doğanın zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Bu konuda kurallara uymayan işletmelere yasanın ön gördüğü müeyyide ne ise onu uygulayacağız. Yasanın bir bölümü Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı da Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü tarafından uygulanacak. Sanayi kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.