Avukatlardan Cübbeli Eylem

Adana`da bir grup avukat, cübbeleriyle eylem yapıp, `özel yargılama mahkemeleri`ne karşı çıktı ve Terörle Mücadele Yasası`nın kaldırılmasını istedi.

Avukatlardan Cübbeli Eylem
Adana Adliyesi önünde bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi`ne üye bir grup avukat, üzerinde; `Özel Yargılama Terörüne Son` ifadesinin yer aldığı bir pankart açarak eylem yaptı. Burada avukatlar adına konuşan Şube Başkanı Taylan Özgür Eker, bugün gelinen noktada en temel insan hakkı olan; `yaşam hakkı`nın yok sayıldığını, `İstiklal Mahkemeleri` ile başlayan sürecin `Sıkıyönetim Mahkemeleri` ve `Devlet Güvenlik Mahkemeleri`nin (DGM) ardından bugün `Özel Yetkili Mahkemeler` ile devamettiğin anlattı

Eker, DGM`lerin kaldırılması noktasında ortaya koydukları mücadeleyi unutmadıklarını ve bugün yine işin kendilerine düştüğünü belirterek, "Yeniden müvekkillerimiz, meslektaşlarımız ve geleceğimiz için kolları sıvadık" dedi. Eker, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Hukukun askıya alındığı yerde cübbelerimizi asacağımızı sanmayın. Bizler, cübbelerimizle tüm özel yargılama mahkemelerinin, Terörle Mücadele Yasası`nın ve yasalardaki anti-demokratik uygulamaların kaldırılması için mücadeleye başlıyoruz. Buhepimizin gelecek mücadelesidir. Bir araya gelme ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır." Yapılan açıklamanın ardından avukatlar, olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA