Üniversiteyi jandarma kışlasına çevireceklerdi

Balyoz Darbe Planı çerçevesinde üniversite yönetimlerine de el konulmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Bazı üniversitelerin kapatılacağı iddia edilirken, bazılarının da yönetimlerine darbe yanlısı akademisyenler getirilecekti.

Üniversiteyi jandarma kışlasına çevireceklerdi
BALYOZ Darbe Planı bu defa üniversitelere uzandı. Darbenin Oraj Hava Harekat Planı'nda bazı üniversitelerin yönetimlerine el konulacağı iddia ediliyor. Balyoz'un 3. iddianamesinin ek delil klasörlerinde yer alan belgelerle, üniversitelerin de yönetimlerine el konulacağına karar verildiği ortaya çıktı. Binbaşı B.D ve Albay S. K. imzasıyla hazırlanan Oraj Hava Harekat Planı'nda, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fatih Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitenin yönetimine el konulacağı ifade edilirken, yönetimlerine el konulan üniversitelerin başlarına ise önceden belirlenen akademisyenlerin atanacağı anlaşıldı.
Üniversiteden atılıp tutuklanacaklardı
Klasörlere giren "çok gizli" ibareli belgelere göre o dönemde üniversitelerde okuyan 5 bin öğrencinin de "İrticai" "Sağ" "Sol" ve "Bölücü" diye fişlendiği ortaya çıktı.

Fişlenen öğrenciler önce okullarından atılacak sonra da tutuklanacaktı. Fişleme listelerinin sadece İstanbul'la da sınırlı kalmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda bulunan bir başka belgede ise "Marmara Bölgesi'nde ilişiği kesilecek Üniversite Öğrencileri" adında belge bulundu.

Kurtlar Vadisi senaristi de tutuklanacaktı
Soruşturma dosyalarına giren belgeler arasında bulunan "İlişiği Kesilecek Sağ Görüşlü Öğrenciler" başlıklı belgede bulunan binlerce öğrenci arasında Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi ve yönetmeni Hilmi Zübeyr Şaşmaz'ın da bulunduğu ortaya çıktı. O dönem İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Şaşmaz, dizide Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ın kardeşi.

Milli Gazete