Sa’d Bin Ebi Vakkas Camiinin Temeli Atıldı

Makamı Gaziantep’in Araban ilçesi Ziyaret köyünde bulunan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hazretleri adına yapılacak camiinin temeli atıldı.

Sa’d Bin Ebi Vakkas Camiinin Temeli Atıldı

Temel atma törenine Kaymakam Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Gaziantep İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Nizip ilçe Müftüsü Mustafa Genç, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, ilçe merkezi ve köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami temel atma töreninde bir kurbanı kesen Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, törene katılanlara yemek ikram etti. Özdemir, ilçenin merkezi camisi olacak Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami inşaatı süresince şahsı ve belediye olarak gerekli araç, malzeme ve maddi destekleri sürdüreceğini söyledi.

Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Küreyş Bulut, ise, “1971 yılında yapılan, yapıldığı tarihten bu yana aradan geçen 40 yıl süre içerisinde fiziki yapısında meydana gelen yıpranmalar ve ilçede bir merkezi cami bulunmaması nedeniyle yeterli hizmet veremediği ve yerine merkezi cami yapmak üzere Yeşilova Camimizin yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz caminin yerine yeni bir cami yaptırmak için bir dernek kurduk ve hayırsever vatandaşlarımızın maddi yardımlarıyla. Araban Kaymakamlığı, Gaziantep Müftülüğü, Araban Müftülüğü ve tüm ilgili makamlardan gerekli yıkım ve yapım izinlerini aldık, zemin etüdünü yaptırdık’’ dedi.
440 metrekarelik arsa üzerine iki katlı çift minareli bir cami yapılacak caminin alt katlarına iş yerleri, Kur-an kursu, imam ve müezzin için iki lojman, gasilhane ile şadırvan yapılacak.
Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Camii inşaatına maddi destek veren ve vermek isteyen yurt içi ve yurt dışındaki hayırsever vatandaşlardan yardım beklendiği ifade edildi.