Moskova'da Putin'e Destek Mitingi Yapıldı

Rusya`da yapılan 4 Aralık Duma seçimlerinden sonra ülke muhalefetinin seçim sonuçlarının iptali talebiyle düzenlediği gösteriler devam ederken, iktidardaki Birleşik Rusya Partisi de bugün karşı atağa geçerek Kızıl Meydan yakınlarında Vladimir Putin`e destek mitingi düzenledi.

Rusya`da bugün kutlanmakta olan Anayasa Günü`nü dört yıl önce resmi tatil günü olmaktan çıkararak iş günü haline getiren Birleşik Rusya Partisi`nin Putin ve Medvedev`e destek amacıyla düzenlediği mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mitingin açılış konuşmasını yapan Birleşik Rusya Partisi Başkan Yardımcısı Andrey İsayev, ülkedeki sorunların farkında olduklarını belirtirken, Putin ve Medvedev dışında kimsenin bu sorunları çözemeyeceğini savundu.

Putin ve Medvedev`i sevmeyenleri Rusya`nın düşmanları olarak adlandıran Sendikalar İttifakı Başkanı Mihail Şmakov ise "Putin`i eleştiren kişilere bakınız. Başta Mihail Gorbaçov geliyor. Daha önce SSCB`yi çökerten bu adam şimdi de Rusya`yı çökertmek istiyor. Umarım Gorbaçov çok yakında Amerikan Coca Cola`sı ile boğulur" dedi.

Rusya`nın NATO`daki temsilcisi Dmitriy Rogozin ise konuşmasında vatandaşları Putin ve Medvedev`e sahip çıkmaya çağırırken, Rusya`da yabancı göçmenlerin işledikleri suç olaylarındaki artışa dikkat çekerek, vatandaşların daha fazla bu konularda duyarlı olmalarını istedi.

Mitingde bir konuşma yapan Birleşik Rusya Partisi`nin gençlik kollarından Svetlana Vorobyeva`nın ise "Kızlar size sesleniyorum. Putin, tartışmasız liderimiz olması dışında bir de gerçek bir erkektir. 4 Mart seçimlerinde gerçek erkekten yana oy kullanınız" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Miting sırasında sık sık "Rusya, Anayasa, Putin" sloganları atıldı. Miting katılımcılarından Yekatrina Platonova, "Cumartesi yapılan hükümet karşıtı mitinge zenginlerin çocukları katıldı. Bugünkü mitinge ise halkın temsilcileri katılıyor. Biz vatanımızı ve ulusal liderimizi hiçbir paraya satmayız" şeklinde konuşurken, Sergey Ganeviç isimli eylemci de "Bir vatandaşlık borcum olarak bugünkü mitinge katıldım. 4 Mart seçimlerinde de Putin`e oy vereceğim. Çok yakında özellikle eğitim sistemimize daha fazlafinansal kaynak ayrılacağını ümit ediyorum. Çünkü bu ülkenin kalkınması eğitime bağlı" dedi.

Olga Rıjikova isimli diğer bir eylemci ise "Bu ülkeyi bugünkü duruma getiren Putin`e sonsuz teşekkür borçluyuz. Muhalefet, Rusya`da demokrasi olmadığını savunuyor. Bu apaçık yalandır. Ülkemizde internet kullanımı serbesttir. Onlarca televizyon kanalı, radyo, gazete faaliyet gösteriyor. Enflasyon oranı son yıllarda düştü; halkın refah düzeyi artıyor. Gidişatımız hep iyiye doğrudur. Putin, tartışmasız liderimizdir" dedi.
Kaynak: İHA