Amasya'da Kerbela Şehitleri Anıldı

Amasya Belediyesi ve Cem Vakfı tarafından `Sevgide Buluşalım` adlı aşure dağıtım etkinliği yapıldı.

Amasya'da Kerbela Şehitleri Anıldı
Sultan Beyazıt Camii imamı Ahmet Bilici`nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda dualar edildi, mersiyeler okundu ve semah gösterileri yapıldı. Kerbela`da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 kişinin anıldığı programda hüzünlü anlar yaşandı.
Anma programına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "Mevlana’dan Yunus Emre’ye Muharremiyeler yazılmıştır. O Muharremiyeleri, geçmişteki olaylardan ders almak için okuyoruz. Muhabbeti yaygınlaştırmak için, bir daha bu tür olaylar yaşanmasın diye, her yıl tekrar ediyoruz. Hz. Muhammet (s.a.v) `Sizler iman etmedikçe Cennet’e giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olmazsınız` hadis-i şerifi ile bize yol gösteriyor. Bu toplum huzura kavuşmak istiyorsa, mutluluğa kavuşmak istiyorsa, mutlaka birbirlerini sevmelidir." dedi.

AK Parti Başdanışmanı Akif Gülle de, “Muharrem, mana ve muhtevası bakımından bizler için çok büyük anlam ifade etmektedir. Muharremin 10. günü bizler için hicran yarasıdır. Hz. Hüseyinefendimizin şehit edildiği gündür. İşte bu münasebetle, anma törenleri yapılmakta ve aşureler dağıtılmaktadır. Geçmişimizde yaşanan acılar ve hüzünler vardır bu yaşadığımız acılar bizim için ibretlik olaylardır. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın.” diye konuştu.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, geçmişte yaşanan acıların, tekrar yaşanmaması için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade etti. Öz, “Bize zaman zaman milli mücadeleleri ve Kerbelaları yaşatmak için oyun oynayanların oyununa gelmemeliyiz. Bu oyunlara gelmemek için birlik olmalıyız, birbirimizin hatalarını görmezden gelip hep birlikte mutlu bir Türkiye için çalışmalıyız.” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bildiğiniz gibi İslam dininde, gerek Ramazan ayı olsun, gerek Muharrem ayı olsun, önem arz eden ve bu günlerde inanç hissiyatlarının doruk noktasına çıktığı aylardır. Amasya’ya yakışan, geçmişten gelen birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin bir göstergesi olarak, hem Muharrem ayı bitimde hem de ramazan ayında aşure günü düzenleyeceğiz."
Amasya Müftüsü İsmail İpek ve Cem Vakfı dedesi İsmet Kılıç, beraberce ellerini açıp birlik ve beraberliğin bozulmaması için dua etti. Anma programı, dağıtılan aşurelerin yenmesi ve semah gösterileriyle sona erdi.