Saadet Partisi Lideri Sakarya'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.

Saadet Partisi Lideri Sakarya'da
Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Sakarya 4. Olağan İl Kongresi`ne katıldı.

Saadet Partisi (SP) Sakarya 4. Olağan Kongresi Atasoy Düğün ve Toplantı Salonunda SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve partililerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreye, SP Genel Başkan Mustafa Kamalak`ın yanında SP Düzce İl Başkanı Selim Gökdemir, SP Bursa İl Başkanı S. Sait Terzioğlu ve SP İl Teşkilatının her kademesinden partili katıldı.

Kongrede tek aday gösterilen SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım, 600 delegeden 339`unun oyuyla güven tazeledi. Kongreye katılan Genel Başkan Kamalak yapmış olduğu konuşmada Şeker Fabrikasının kota sorununa değinerek, "Şeker Fabrikanızda kotanızın düşük seviyede olduğunu biliyorum. Fabrikanızın tam olarak çalışmasını istiyorsanız adres belli; Milli Görüş" dedi.

Divan Kurulunun belirlenmesi ile başlayan SP 4. İl Olağan Kongresi, gündem maddesinde yer alan faaliyet raporunu İl Teşkilat Başkanı Bahattin Tandoğan, hesap raporunu ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Birinci`nin okumasıyla devam etti. Gündem maddelerinin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından ise Divan Kurulu tarafından katılanlara Milli Gazete`ye abone olunması çağrısı yapıldı.

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan siyasi konuşmalar bölümünde konuşma yapmak için kürsüye SP İl Başkanı Eyüp Yıldırım geldi. Genel Merkezin kararları doğrultusunda her ilde olduğu gibi ilimizde de kongre heyecanını yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan Başkan Yıldırım, "Kongrelerimizin asıl hedefi, aldığımız oy yüzdesinin azlığına bakmaksızın bir an önce sahaya inerek çalışmalarımıza başlamaktır" dedi. Türkiye`de milyonlarca milli görüş eri olduğunu ifade eden Yıldırım, "Milli görüş bu ülkede 40yıldan beri hüküm sürmüştür. Şuanda da milletimizin kurtuluş reçetesini elimizde bulunduruyoruz. Buna göre Sakarya`mız da her vatandaşımıza ulaşarak önümüzdeki seçimlerde hizmetimize yeniden başlayacağız. Seçilecek yeri kadrolarımız ile Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

Yıldırım`dan sonra kürsüye gelen Genel İdare Kurulu üyesi (GİK) İsmet Aksoy konuşmasına "başımıza seçilecek olanlara itaat ederiz" diyerek başladı. Aksoy, "İçinde bulunduğumuz dava`nın sahibi Allah`dır. Karşılaştığımız tüm imkânsızlıklara rağmen milletimize kızmıyoruz. Çünkü önümüzde ki sene bizlere oy verecekler. İktidara geldiğimizde Suriye, İran, Ortadoğu ve insanlık rahat edecek" dedi.

Son konuşmayı yapmak için kürsüye gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, katılanları "hak davanın yorulmaz erleri" diyerek selamladı. Türkiye`nin altının üstünün iman dolu olduğunu söyleyen Genel Başkan Kamalak, "Önünüze engeller konuldu, her türlü engeli aştınız taviz vermediniz. Bir zamanlar ANAP rüzgarı vardı, şimdi nerede? Elhamdülillah Milli Görüş vardı, var olmaya da devam edecek" dedi.

"Kulaklarımıza bölündünüz mü? diye sorular geliyor, sizlerinde geliyordur. Bu insanlara cevabımızı Kuran-ı Kerim`de bulunan "Bakara suresi 246. ayeti ve devamı" ile verebilirsiniz diyen Genel Başkan Mustafa Kamalak, ayette geçen Talut ile Calut kıssasını partililer ile paylaşarak, "Değerli milli görüşçüler, bir davanın haklılığı geçici kuru kalabalıkların çokluğuyla değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir, Sakaryalılar olarak kuru kalabalıkların yanında değil, hakkın yanında yer alınız" dedi.

Milli görüşçülerinin amacının Türkiye`yi yaşanılabilir bir hale getirmek olduğunu ifade eden Kamalak, "İlk önce Türkiye`yi yaşanılabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Diyeceksiniz ki Türkiye yaşanılabilir değil mi? Evlatlarınızı gönül rahatlığı ile askere gönderemiyorsanız demek ki Türkiye yaşanılabilir bir halde değil" dedi

Bir zamanların İttihat ve Terakki Partisini şimdi ki AK Partiye benzediğini belirten Kamalak, "İttihat ve Terakki Partisinin kurulmasını sağlayan 3 paşa şimdi yerini 3 bey`e bıraktı. Günümüzde ki Siyonistlerin amacı büyük Ortadoğu projesi adı altında büyük İsrail`i kurmaktır. Projenin hedeflerinde yer alan 22 ülkenin haritası değişecek maddesinde Irak, Sudan, Libya ve Mısırın ne halde olduğunu görüyoruz. Ulaşmaya çalıştıkları hedef ise Türkiye`yi bölmek. Bunun da gerçekleşmesi için Türkiye`nin bir savaşasokulması lazım. Şimdi ise Türkiye`yi Suriye üzerinden İran ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar" dedi.

Kamalak, konuşmasının sonunda Şeker Fabrikasının kota sorununa değinerek, "Şeker Fabrikanızda kotanızın düşük seviyede olduğunu biliyorum. Fabrikanızın tam olarak çalışmasını istiyorsanız adres belli milli görüş. Yaşanılabilir Türkiye, adil bir düzen ve İslam Birliğinin Kurulması için adres belli milli görüş" dedi. Kamalak, yaptığı konuşmasının sonunda partililer ile "Milli Görüş Yemini" etti

Yapılan konuşmaların ardından 600 delege oy vermek için sandığa gitti. Tek aday olan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, 600 delegeden almış olduğu 339 oy ile güven tazeledi. 600 delegeden almış olduğu 339 oy ile Başkanlığa seçilen Eyüp Yıldırım`ın yönetim kurulunda; Asil üyeler: Abidin Birinci, Abdülkadir Ersoy, Adil Çelik, Adnan Güçlü, Ahmet Manav, Ahmet Şl kızmıyoruz. en, Bahattin Tandoğan, Casim Çelik, Celal Bingül, Emin Ayhan, Emre Yılmaz, İbrahim Erol Ergün, Mahmur Kan, Mehmet Ali Özyardımcı, MustafaBirinci, Nevzat Genç, Osman Tandoğan, Osman Ünlü, Ömer Ayhan, Remzi Cesur, Sedat Tarhan, Uğur Girgin, Yakup Koç ve Yasin Kuş`tan oluşuyor.
Kaynak: İHA