Keçiören'de Kardeş Erciş Parkı Açıldı

Van`da meydana gelen depremin ardından Erciş Belediyesi ile kardeş olan Keçiören Belediyesi, Atapark Mahallesi`nde açılışı yapılan parka "Kardeş Erciş" ismini verdi.

Keçiören'de Kardeş Erciş Parkı Açıldı

Atapark Mahallesi Atapark Caddesi 1303. Sokak`ta düzenlenen açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve meclis üyeleri ile Van Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Van ve Erciş`te yaşanan afetten hemen sonra bölgeye giderek yerinde incelemeler yaptıklarını ve ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini temin ederek bölgeye ulaştırdıklarını ifade etti. Deprem mağduru ailelerin Ankara`da ikamet edebilmeleri için Keçiören`de 81 ev hazırladıklarını belirten Başkan Ak, "Bizim yaptıklarımız bir lütuf değil, mecburiyet ve vazifedir. Hepimiz imkanlarımız ölçüsünde depremde zarar gören kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmakla yükümlüyüz. Bugün de bu parkın açılışını gerçekleştirerek kardeş şehrimizin ismini Keçiören`de ölümsüzleştireceğiz." dedi.

Van Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da yaşadıkları depremin ne kadar büyük bir yıkım oluşturduğuna dikkat çekerek, bu yıkımın ardından Türkiye`nin tüm bölgelerinden, il ve ilçelerinden Erciş`e yardımların geldiğini söyledi. Gelen tüm yardımların önemli olduğuna dikkat çeken Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, "Keçiören`in bizim açımızdan yeri çok farklıydı. Sayın Başkan ve ekibi ilk günden itibaren sürekli olarak yanımızdaydı. Başkan Ak tüm çadırlarımızı dolaştı ve deprem mağduru insanlarımıza elleriyle yardımları dağıttı. Bugün de burada Erciş`imizin adını ölümsüzleştiriyor. Kendisine müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Van Milletvekili Fatih Çiftçi deprem anında bölgede bulunduğunu ve depremi canlı olarak yaşadığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Yaşanan felaketi Sayın Başbakanımıza ilettim. Başbakanımız ve bakanlarımız dört saat sonra bölgeye geldiler. Büyük bir azimle çalışan ekipler çok kısa süre içerisinde enkaz altında kimseyi bırakmadı. Bu büyük yıkımdan dersler çıkartmak ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Allah milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın."
Van Milletvekili Burhan Kayatürk yaptığı duygusal konuşmada 1976 depreminde babasını ve kardeşini kaybettiğini söyledi. Kayatürk, şöyle konuştu: "O zaman üç buçuk ay sonra enkaz altından çıkarılanlar vardı. Bugün ise Allah`a şükürler olsun üç buçuk gün sonra enkaz altında neredeyse kimse kalmamıştı. Bu hızlı çalışma ve başarılı organizasyonlar neticesinde deprem daha az zararla atlatılabildi."
Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Meclis üyeleri ile Van Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk beraberindekilerle kurdele keserek Kardeş Erciş Parkı`nın açılışını gerçekleştirdi.