Adıyaman Üniversitesi'nde Aşure Günü Programı

Muharrem ayı münasebetiyle Adıyaman Üniversitesi`nde Aşure Günü programı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi'nde Aşure Günü Programı
Program kapsamında 2 bin 500 öğrenciye aşure ikram edildi. Programda, Alevi ve Sünni vatandaşlar biraraya gelerek, kardeşlik mesajları verdiler.

Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen Aşure Günü programına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Alevi kanaat önderlerinden Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Nusret Tunç, İmam Hüseyin Derneği Başkanı Mehmet Küçükkaya, Pir Sultan Abdal Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Yapıcı, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi Başkanı Rıza Tanrıverdi, Alevi dedeleri Ali Büyükşahin ve Kemal Güzel, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Türkçe Topluluğu ile Aşçılar Topluluğu tarafından organize edilen program kapsamında, yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye aşure dağıtıldı. Vali Ramazan Sodan ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilere kendi elleri ile doldurdukları kâselerde aşure ikram etti.

Muharrem ayının kutsal bir ay olduğunu belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, “Bu kutsal ayda bol bol aşure yapılarak dağıtılmaktadır. Dolayısıyla böyle güzel bir sosyal etkinlik, birliğe beraberliğe ve kaynaşmaya vesile olmaktadır. Aşure Günü`nün ülkemize hayırlı olmasını, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise “Bu tür faaliyetlerin yapılması lazım. Toplumda hepimiz bir elin parmaklarını, aynı can ve bedeni oluşturuyoruz. Bütün Müslümanların Muharrem aylarını ve Aşure Günü’nü tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.