'minibüste Cinayet' Davası Başladı

Bursa`da, geçtiğimiz Ekim ayında kendisini son durağa bırakmadığı ididasıyla tartıştığı minibüs şoförünü tabancayla vurarak öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına başlanıldı.

İlk duruşmada, öldürülen minibüs şoförünün kanında uyuşturucu madde tespit edildiği belirtildi.
10 Ekim`de meydana gelen olayda, emekli şoför Şerafettin Ç. (56), Kent Meydanı-Erikli arasında çalışan minibüs şoförü Metin Noyan`ı (29) kendisini istediği yere götürmediği ididasıyla tabancayla öldürmüştü. Cinayetin ardından çıkarılıdğ ınöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan Şerafettin Ç. hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde, `Kasten adam öldürmek` suçundan müebbet hapsi istemiyle dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan Şerafettin Ç., şoförün son durağa gelmeden Erikli Mahallesi`ndeki durağa yanaşması sonucu tartışmanın başladığını söyledi. Şerafettin Ç., "Kendisini ikaz etmeme rağmen bana küfretmeyi sürdürerek aracın kapılarını kapattı. Eline tornavida alıp üzerime yürüdü. Bana zarar vereceğini anlayınca kendimi savunma maksadıyla ruhsatlı tabancayı çıkardım. Korkutmak için yere doğru bir el ateş edince üzerime atladı. Boğuşmaya başladık, tornavida olan elini tuttum, bu sırada tabanca ateş aldı. Çevredekilerinin beni linç edeceklerinden korktuğum için olay yerinden kaçtım. Çok üzgünüm, vicdan azabı çekiyorum" dedi.
Duruşmada, Adli Tıp Kurumu`ndan gönderilen otopsi raporunda, ölen minibüs şoförünün kanında uyuşturucu madde tespit edildiği açıklandı. Duruşmaya katılan minibüs şoförünün yakınları da sanıktan şiakyetçi olduklarını söyledi. `Tanık` olarak kahyalık yapan M.E.`yi de dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.