Hopa Protestosu Davası

Ankara`daki Hopa protestosunda gözaltına alınan ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan gençler terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklanmalarını tepki gösterdi.

Hopa Protestosu Davası
6 ay tutuklu kalmalarının ardından serbest bırakılan Hopa protestosu sanıklarından Mahir Mansuroğlu, Hopa`da Metin Lokumcu`nun ölmesini protesto etmek amacıyla AK Parti İl binasına siyah çelenk bırakmak istediklerini ifade ederek, "AK Parti binasının önüne gelmeden polis panzerleri önümüzü kesti. Polis panzerlerinin kaldırılmasını talep ederken, polisler bizi tehdit ederek hakaret ettiler. Daha sonra üzerime Hopa`yı aratmayan bir gaz sıkıldı. Göz gözü görmez hale geldi" dedi.

Mahkemeye tarafından tutuklanmasının ardından Sincan Cezaevi`ne konulduklarını ifade eden Mansuroğlu, cezaevine konulduktan 4 ay sonra önlerine iddianamenin geldiğini belirterek iddianamede `terör örgütü üyesi` olmakla suçlandıklarını kaydetti.

Terör örgütüne nasıl bağlı olduğunun gerekçelerini iddianamede göremediğini kaydeden Mansuroğlu, savcılığının bu gerekçeleri Halkevlerinin faaliyetleri olarak sıraladığını öne sürdü

Cezaevinde kötü koşullarda kaldıklarını iddia eden Mansuroğlu, ruhsal olarak yıprandıklarını ifade ederek serbest kaldığı için çok mutlu olduğunu anlattı. Mansuroğlu, cezaevinde kaldıkları 6 ayın hesabını maddi ve manevi olarak soracaklarını kaydetti. Cezaevinde yemeklerin çok kötü olduğunu söyleyen Mansuroğlu, kendilerin domates ektiklerini ancak cezaevi görevlilerinin domatesleri söktüklerini iddia etti.

Ziraat Fakültesi öğrencisi Uğur Uzunpınar, niçin tutuklandığını anlamadığını ifade ederek karşısına iddianame gelince terör örgütü üyeliğinden tutuklandığını anladığını ve şok olduğunu söyledi. Uğur Uzunpınar`ın annesi Hatice Uzunpınar ise çocuğunu eylemlere küçük yaşta elinden tutarak götürdüğünü ifade ederek oğlunu hakkını aramaya kendisinin teşvik ettiğini vurguladı. Oğlunun serbest kalmasına çok sevindiğini söyleyen Hatice Uzunpınar, hiç bir annenin böyle bir şey yaşamasını istemediğini dilegetirerek eylemlere katılmaya devam edeceklerini anlattı.
Kaynak: İHA