'el Clasico'nun Galibi Barcelonamadrid

İspanya 1.

Futbol Ligi`nin 16. haftasında oynanan ve ``El Clasico`` olarak adlandırılan maçta Real Madrid sahasında Barcelona`ya 3-1 yenildi.

El Clasico tarihinin en erken golüyle başlayan maçta, Barcelona kalecisi Victor Valdes`in hatasını iyi değerlendiren Real Madrid, Karim Benzema`nın 22. saniyede attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın hemen başında yenik duruma düşmesine rağmen oyun disiplinini bozmayan Barcelona, Messi`nin kişisel becerisiyle rakip ceza sahasına getirdiği topu Casillas`ın yanından ağlara gönderen Alexis`in golüyle 1-1`lik beraberliği yakaladı.

İkinci yarı tamamen kontrolü elinde tutan Barcelona, Xavi (Dk. 53) ve Cesc`in (Dk. 66) golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu arada sezon öncesindeki Süper Kupa maçında Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho`nun Barcelona yardımcı antrenörü Tito`nun gözüne elini soktuğu ve bundan dolayı ceza aldığı olayla bağlantılı olarak Real Madridli taraftarların Santiago Bernabeu Stadı`na astıkları ``Mou, senin parmağın bize yol gösteriyor`` yazılı pankart, Real Madrid kulübü yönetimi tarafından kaldırıldı. Mourinho da maçın sonlarına doğru Barcelona yedek kulübesine giderek, kısa bir süre önce ameliyat olan Tito`ya geçmiş olsun diledi.

Öte yandan teknik direktör Jose Mourinho`nun tercihiyle Real Madrid`de forma giyen Türk futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop kadrodışı bırakıldı. Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil ise ilk 11`de çıkmasına rağmen 58. dakikada yerini Brezilyalı Kaka`ya bıraktı.

Barcelona aldığı galibiyetle, Real Madrid ile arasındaki puan farkını kapatarak, şampiyonluk yarışından kopmadı.
Kaynak: AA