Demirkubuz, Sinema Severlerle Buluştu

Sinema yönetmeni Zeki Demirkubuz, Nilüferli sanatseverle bir araya geldi.

Demirkubuz, Sinema Severlerle Buluştu

Konak Kültürevi’nde kendi adına düzenlenen film haftasıyla sevenleri ile buluşan ünlü yönetmen, `Masumiyet`, `Üçüncü Sayfa`, `Kader` gibi hafızalarda yer eden filmlere imza attı. Ünlü yönetmen, `Zeki Demirkubuz Filmleri Haftası` kapsamında bir de söyleşi gerçekleştirdi. İlk uzun metrajlı filmi “C Blok”u 1994’te çeken, 2009’da izleyiciyle buluşan “Kıskanmak” filminin ardından şu sıralarda “Yer altı” adlı projesi üzerinde çalışan Zeki Demirkubuz, sinema serüveniyle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Organizasyon için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Demirkubuz, Türk sinemasına olan ilginin bu tür etkinliklerle daha da artacağını kaydetti. Filmlerinde gerçeği yansıtmaya çalıştığını ifade eden Demirkubuz, "Gerçeği aramak için öncelikle birçok olayla yüzleşmemiz gerekir. Ben bugüne kadar birçok gerçekle yüzleştim. Filmlerimi izlerken gerçeklerle bir kez daha yüzleşiyorum. Yeni kuşak sinemaya gönül verenler eğer bu işte bir yerlere gelmek isterlerse gerçekleri ortaya koysunlar. Hayalperest olmakla gerçekçi olmak arasında kalite farkı çok büyük." dedi. ‘Filmlerinizde işlediğiniz tutku sizin için ne anlama geliyor’ sorusu üzerine ise Demirkubuz, "Dostoyevski, Budala’nın önsözünde, "Tanrı’ya giden yolun başlangıcında tutku vardır" der. Bu sapıkça bir tutku da olabilir, bir kadına duyulan tutku da. Kader’i böyle bir tutkunun ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar unutulduğunu göstermek için yaptım. Ayrıca bütün gençliğim kızlara hastalanacak kadar aşık olmakla geçti. Bunu biraz derinleştirdim, kaşıdım, kanattım ve ortaya ‘Kader’ filmi çıktı.” dedi.

Özellikle tek başına kaldığı zamanlarda sineme için yeni ürünler tasarladığını aktaran Demirkubuz, "Sinemanın benim için tek mucizevi yanı özellikle geceleri tek başımayken bana yaşattıkları. Gündüz gördüğüm bir fotoğraf kafamı kurcalıyor. Bir anlık bir gözlem zaman içinde gelişip filme dönüşüyor. Bunu insanların önüne koyup, hakikat duygusuna çeviriyorum. İşte bu mucizevi bir şey." diye cevap verdi.

Demirkubuz`un filmleri, 15 Aralık’a kadar saat 12.00, 15.00, 18.00 ve 20.30 seanslarında dönüşümlü olarak Konak Kültürevi’nde gösterimde olacak. Sinemaseverler filmleri tam 5 lira, indirimli 3 lira bilet fiyatıyla izleyebilecek.