Cihan Haber Ajansı Gündemi

Anadolu Diyanet Mensupları Derneği tarafından muharrem ayı münasebetiyle Ankara Hacı Bayram Camii’nde Kerbela şehitlerini anma programı düzenleniyor.

Programda, 72 Kerbela şehidi için okunan 72 hatimin duası yapılacak, mevlit programı gerçekleştirilecek. (10.00)

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, YÖK, ÖSYM ve üniversitelerin bütçeleri görüşülecek. (11.00)

Ankara Büyük Anadolu Otel’deki Türk-İş Genel Kurulu’nda genel başkanlık seçimi yapılacak. (10.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir`de Adnan Menderes Havalimanı terminalleri kiralama ihalesi sözleşme imza töreni ile yeni CIP salonu açılış törenine katılacak. Ardından Bayraklı Ehlibeyt Derneği aşure matemi programına iştirak edecek. AK Parti Karşıyaka ilçe kongresi ile İzmir Ticaret Odası `2010 Yılı İzmir`e Katkı` ödüllerinin veriliş törenine katılacak. (11.30/13.30/14.30/18.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`da gezi ve incelemelerde bulunacak. (11.30-17.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar`da toplantılara katılacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul`da AK Parti Kâğıthane ve Eyüp ilçe kongrelerine katılacak. Bayrampaşa ilçe kongresinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de hazır bulunacak. (11.00-16.00)

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Antalya`da düzenlediği belediye başkanları toplantısının ikinci oturumuna katılacak. (10.30)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Sakarya kongresine katılacak. (13.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Antalya`da devam eden Beyzbol ve Softbol Türkiye Şampiyonası`nın ödül töreninde hazır bulunacak. (12.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UCLG Dünya Konseyi için gittiği Floransa’dan İstanbul’a dönecek. Topbaş, Atatürk Havalimanı’nda düzenleyeceği basın toplantısı ile Floransa temasları hakkında bilgi verecek. (17.00)

Daha önce otobüs ve farklı ağır tonajlı araçları çeken Zafer Pezik, bu sefer birbirine bağlı iki tramvay aracını çekmeyi deneyecek. Anadolu Kaplanı lakaplı Zafer Hezik, Kayseray bakım merkezindeki raylar üzerinde denemesini yapacak. (12.30)

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasına Gençlerbirliği – Orduspor, Medical Park Antalyaspor – Ankaragücü, Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu – Samsunspor ve Trabzonspor – Galatasaray karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00 / 16.00 / 19.00)

Bank Asya 1. Lig’de Giresunspor – Çaykur Rizespor, Boluspor – Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor – Kazımpaşa, Elazığspor – TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Göztepe – Bucaspor maçları oynanacak. (13.30/16.00/19.00)