Oğlu 11 aydın Taliban'ın elinde

Afganistan'da aşırı dinci terör örgütü Taliban tarafından 11 ay önce kaçırılan klimacı 28 yaşındaki Sertaç Dikilitaş'ın Adana'daki ailesi perişan oldu.

Oğlu 11 aydın Taliban'ın elinde
Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden MİT Dış İlişkiler Baş Müşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun da Sertaç Dikilitaş'ı kurtarmak için devreye girdiğini belirten aile, Kozinoğlu'nun ölümüyle umutlarının kırıldığını söyledi. Anne Nursel Dikilitaş, gözyaşları içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

Evlenip yuva kurma hayalleri içindeki Sertaç Dikilitaş'ın klima sistemleri kuran bir şirkette çalışmak üzere Afganistan'a gittiğini söyleyen 7 çocuk annesi 53 yaşındaki Nursel Dikilitaş, "Oğlum 9 Ocak 2010'da Celalabat'tan Kabil'e giderken yanındaki tercümanıyla birlikte Taliban militanları tarafından kaçırılmış. Çalıştığı şirketin yetkilileri telefon açıp, haberi verdiler. Evladım 11 aydır Taliban'ın elinde tutsak. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Oğluna sarılıp, koklamak istiyorum" dedi.

KOZİNOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

Odatv soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden MİT Dış İlişkiler Baş Müşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun da oğlunu Taliban'ın elinden kurtarmak için devreye girdiğini anlatan anne Nursel Dikilitaş, "Oğlunuzu bulup, size teslim edeceğim' diye söz vermişti. Ama Türkiye'ye çağırıp, tutukladılar. Kozinoğlu'nun ölümü umutlarımızı kırdı" diye gözyaşı döktü.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN YARDIM İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen anne Nursel Dikilitaş, "Günde 3 kez arayıp konuştuğum oğlumun sesine 11 aydan beri hasret kaldım. Hangi annenin yüreği buna dayanır. Oğlumun kurtarılması için Cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer yetkililerin yardımcı olmasını istiyorum" diye konuştu.

Sertaç Dikilitaş'ın kardeşleri Aytaç, Elif ve Zekiye Dikilitaş ile nişanlısı Filiz Deveci, çaresiz beklemenin kendilerini kahrettiğini, devlet büyüklerinin yardımıyla Sertaç'ın Taliban'ın elinden kurtarılmasını istediler.