Cihan Haber Ajansı Gündemi

02 Aralık 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’i Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.

(10.45)

Abant Platformu, 25. toplantısında Ortadoğu’nun geleceği ve Türkiye’nin rolünü masaya yatırıyor. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Tunus, Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Japonya ve Türkiye’den 100’ün üzerinde akademisyen, gazeteci ve uzmanın katılacağı toplantının açılışı İstanbul Çırağan Sarayı’nda yapılacak. (20.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye`de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi ile ilgili Ankara’da yapılan toplantının kapanışına katılacak. (10.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara’da Engelsiz Yaşam İçin Bilişim Teknolojileri Sempozyumu’na katılacak. (10.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara’da 5. Dini Yayınlar Kongresi`nin açılışını yapacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem dönüşüm sürecinde kullanılacak konutların inşaat alanında inceleme yapacak. (10.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya’daki temaslarını Münih’te sürdürüyor.


Moskova’daki temaslarını sürdüren Enerji Bakanı Taner Yıldız, basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Yıldız, ardından Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ile görüşecek.

KKTC’de gözaltına alınan sanatçı Haluk Levent’le ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Belçika’da, çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.


İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Rusya`da satın aldıkları Bank Sofia`nın adının ‘İşbank Rusya’ olarak değiştirilmesi ile ilgili resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özince, kriz ortamına rağmen Rusya`da yatırım yaptıklarını, bunun iki ülke halklarının birbirine olan güveninin eseri olduğunu söyledi.


Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev füze kalkanına, nükleer stratejik denge bozulduğu için karşı çıktıklarını söyledi. Medvedev`le birlikte pazar günü yapılacak Duma seçim çalışmalarına katılan Rusya Başbakanı Vladimir Putin de halkın kendilerini seçmesi durumunda Medvedev`in yeni hükümetin başkanı olacağını ilan etti.


AVRASYA FEED
Ekonomi Bakanı Çağlayan Zafer Çağlayan’ın Moskova ziyareti takip ediliyor.


SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 13. hafta Sivasspor – Trabzonspor karşılaşmasıyla başlıyor. (20.00)

Galatasaray ekibi, Gençlerbirliği maçı için öğle saatlerinde Ankara’ya gidecek.