Barzani İle Biden Bir Araya Geldi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Sürpriz Irak gezisi çerçevesinde Erbil`de Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden resmi temaslarda bulunduğu Irak`ın başkenti Bağdat`ta ki temaslarının ardından akşam üstü askeri uçakla Erbil kentine geldi.

Joe Biden´ı Erbil Uluslararası Havaalanı`nda Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani karşıladı.

"ABD Başkan Yardımcısı" sıfatıyla beşinci kez Erbil`e ziyarette bulunan Biden`in beraberinde ABD`nin Bağdat Büyükelçisi James Jeffrey`den oluşan kalabalık bir heyet eşlik etti. Biden, Barzani ile görüşmek üzere yoğun güvenlik önlemleri altında Başkanlık Köşkü`ne geçti.

Biden, burada Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Berham Salih, Kürt Yönetimi İç İşleri Bakanı Kerim Sincari tarafından karşılandı.


BİDEN ARAÇTAN İNMEYİP BARZANİ`Yİ UZUN SÜRE AYAKTA BEKLETTİ

Ancak Beyaz Köşke yoğun güvenlik önlemleri altında gelen Biden, aracından uzun bir süre inmeyince, dışarıda kendisini karşılamayı bekleyen Mesut Barzani yanındakilere bunun makul olmadığını söyleyerek kızdı.
Daha sonra araçtan inen Biden ile beraberindekileri karşılayan Barzani basına kapalı olarak baş başa görüştü.

Görüşmede ABD askerlerinin Irak`tan çekilmesi, Irak`ta ki ABD askerleri varlığı, terör örgütü PKK’nın da gündeme geldiği ifade edildi.
Biden`in ziyareti `ABD`nin, Kürt yönetimi ile bölgesine verdiği ilgi ve hassasiyeti bir kez daha göstermiş oldu` şeklinde yorumlandı.
Biden`in, Irak`a sekizincisini gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu akşam Erbil`den Ankara`ya gitmesi bekleniyor.