Rahibe olacaktı, kraliçe oldu

"2011 Dünya Güzellik Yarışması"nda birinci seçilen Venezüelalı Colimenares'in, 5 yıl boyunca rahibelik okuluna gittiği ortaya çıktı

İngiltere'nin başkenti Londra'da önceki gece düzenlenen "2011 Dünya Güzellik Yarışması"nda birinci seçilen 21 yaşındaki Venezüelalı güzel Ivian Lunasol Sarcos Colimenares, rahibelikten kraliçeliğe giden ilginç bir yaşam hikâyesine sahip. 60'ıncı yılını kutlayan yarışmada 113 ülkenin adaylarını geride bırakarak tacı takan Colimenares, jüriyi düzgün vücut hatları, podyuma hakimiyeti, sportif faaliyetlerdeki başarısı ve destek verdiği hayır işleri ile etkiledi. Colimenares, tacını taktıktan sonra gözyaşları içinde yaptığı açıklamada, "Bu başarımını dünyanın dört bir yanındaki yardıma muhtaç çocuklara ulaşarak pekiştireceğim" dedi.

8 YAŞINDA ÖKS ÜZ KALDI
Daha sonra hayat hikâyesini anlatan 1.80 boyundaki güzel, "12 kardeşim var. 8 yaşındayken öksüz kaldım. O dönem en büyük hayalim rahibe olmaktı. Bu nedenle 5 yıl boyunca rahibelik okuluna gittim" diye konuştu. Ancak üniversite yıllarında insan kaynakları eğitimi görürken düşüncelerinin değiştiğini anlatan kraliçe, yarışmaya katılmadan önce bir medya kuruluşunda çalıştığını ve kraliçe adayları yetiştiren bir akademide eğitim gördüğünü söyledi. Colimenares, güzellik yarışmasına katılma kararını açıklamasının ardından en büyük desteği kendisi gibi öksüzlerden aldığını da sözlerine ekledi.

Kraliçelik okulu mezunu
Vene züela, kırılması güç bir rekora imza atarak altıncı kez dünya güzeli unvanına sahip oldu. Bu başarının sırrı ise, ülkenin dört bir yanına yayılmış "Kraliçe Yetiştirme Okulları". Bu okulların en ünlüsü, son kraliçe Colimenares'in de eğitim gördüğü organizatör Osmel Sousa'ya ait "Miss Venezüela Akademisi".

ESTETİK Çİ, DİŞ DOKTORU...
Başkent Caracas'ta pembe renkli bir villada faaliyet gösteren akademi, her yıl binlerce genç kız arasında seçmeler düzenleyerek 20 kraliçe adayı seçiyor. Kızlar 6 ay ile 4 yıl arasında değişen sürelerde eğitime tabi tutuluyor. Yürüyüş, yabancı dil, adab-ı muaşeret, diksiyonalanlarında uzman hocalar tarafından eğitilen kızlar, aynı zamanda düzenli olarak yoga ve spor egzersizleri yapıyor. Adayların kusursuz görünüşe sahip olmaları için bir estetik cerrah ve diş doktoru da görev yapıyor.