Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz kıyıları parçalı zamanla çok bulutlu, Bartın, İnebolu, Sinop,Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu diğer kesimlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde kuzeybatı kesimler ile iç bölgelerde yer yer sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerimizde ise buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığının, Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor.

Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Orta ve Doğu Karadeniz`de batı ve kuzeybatı (karayel) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yükseksıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 15 İstanbul: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer sis olayı görülecek. 16 İzmir: Az bulutlu ve açık 19 Adana: Az bulutlu ve açık 22 Antalya: Az bulutlu ve açık 24 Konya: Az bulutlu ve açık 15 Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu 16 Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağmurlu geçecek. 16 Rize: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağmurlu geçecek. 15 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. 5 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15
Kaynak: İHA