Milletvekili Yavilioğlu: Afetten, Birlik ve Beraberlik Yaratıldı

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, yaşanan terör olaylarının ardından meydana gelen Van depreminin ülkede birlik, beraberlik ve huzur ortamının oluşmasına vesile olduğunu söyledi.

Milletvekili Yavilioğlu: Afetten, Birlik ve Beraberlik Yaratıldı

Bayram tatili için memleketi Erzurum`a gelen Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. Yavilioğlu, ülkenin Kurban Bayramı`na dirlik, birlik ve huzur içerisinde girdiğini ifade etti.

Son bir ay içerisinde yaşanan terör olaylarının ardından bazı kesimlerin ülkede kardeş kavgası çıkartmak için büyük çaba harcadığına işaret eden Milletvekili Yavilioğlu, Van`da yaşanan depremin, çıkartılmak istenen kavgayı ters çevirdiğine dikkat çekerek, "Yaşadığımız son bir aylık süreçte şehit cenazeleri ve depremden dolayı yaşanan acılar ve sıkıntılar var. 24 askerimizin şehit edilmesinin ardından bazı karanlık odakların beklentileri Türk-Kürt kavgası çıkartmaktı. Ancak Mevlam bir afetten, Van`daki ciddi bir afetten huzur, birlik ve beraberlik yarattı. Kurbanın kökeninde olduğu gibi yakınlık yarattı. Şükürler olsun. Bu toplumun mayasında bölücülük, ihanet yoktur. Bu Kurban Bayramı`nda da Mevlam niyetlerimizi biliyor, yaşanan bu afetler bizi birbirize kardeş ve muhabbetli kılar inşallah. Bu bayramda bütün halkımız, Türk-Kürt herkes birleşti, bütünleşti. Şükürler olsun." diye konuştu.