Köpek katliamı hayvanseverleri ağlattı

Pendik`te, ilaçla zehirlenerek öldürülmüş çok sayıda köpek bulundu.

Katliamı andıran görüntüler hayvanseverlerin tepkisini çekti. Daha önce hayvan barınaklarına teslim ettikleri köpeklerin öldürüldüğünü gören bazı hayvanseverler ise olay yerinde gözyaşı döktü.

Alınan bilgiye göre olay, dün saat 16.30 sıralarında Pendik Kurnaköy yakınlarında meydana geldi. Boş bir arazide çok sayıda köpeğin öldürüldüğü ihbarı üzerine hemen olay yerine giden hayvanseverler, çok sayıda köpek ölüsüyle karşılaştı. Yol kenarına atılan köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.
Öldürülen köpekleri elleriyle büyüttüklerini söyleyen bazı hayvanseverler gördükleri manzara karşısında göz yaşlarını tutamadı. Bazı belediyelerin köpeklere daha fazla mama ve ilaç almamak için katliam yaptıklarını bir hayvansever, sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi. Bir başka hayvansever ise, yerdeki köpeği göstererek, "Yaklaşık 3 ay önce 6 tane rehabilite ettiğim köpeğimi barınağa teslim etmiştim. Şimdi bir tanesi yerde cansız yatıyor. Çok üzüldüm. Bunu yapanlar insan olamazlar." diyerek uzun süre ağladı.
Boş arazide bulunan köpek ölüleri daha sonra havanseverler tarafından çöp torbalarına konuldu. Köpek ölüleri gömülmek üzere otomobillerin bagajlarına konularak götürüldü.