Hacılar ''Veda tavafı'' yaptı

Dünyanın dört bir yanından Suudi Arabistan'a gelen 3 milyon hacı, şeytan taşlamanın ardından Kabe'de veda tavafı yaptı ve ülkelerine dönüş hazırlıklarına başladı.

Hacılar ''Veda tavafı'' yaptı
Dünyanın her yerinden gelen 3 milyon Müslüman, Jamarat'ta şeytan taşlamanın son gününü de tamamlayarak haccın farizalarını yerine getirdi. Şeytan taşlamanın ardından hacılar, Kabe'de veda tavafı yaptı ve ülkelerine dönüş hazırlıklarına başladı.

Havanın da sıcak olmasından dolayı milyonlarca hacı ellerindeki şemsiyelerle ilginç bir görüntü oluştururken sadece Mina'da yerleşik olan 2 milyonun üzerindeki hacı, büyük, orta ve küçük şeytanları taşlayarak haccın en önemli farizalarını yerine getirmiş oldu. Ardından Kabe'ye bir an önce gidip vada tavafı yapmak isteyen hacılar Mekke'de trafik izdihamıyla karşılaştı.

Geçen yıla göre Arafat, Müzdelife ve Mina'da trafik sıkışıklığı pek yaşanmazken hacılar arasında eve dönüş heyecanı başladı. Jamarat'ta şeytan taşlama sonrası gözyaşları içerisinde dua eden milyonlarca hacının duygulandıran görüntüleri bölgede görevli basın mensuplarının objektif ve kameralarına yansıdı.

Ömürleri boyunca bir kez bile olsa Kabe'yi ve Mescid-i Nebevi'yi görebilmek için yıllarca bekleyen hacılar, eve dönüşleri sırasında bu kez yeniden kutsal topraklara gelebilmek için ellerini kaldırarak, gözyaşları içerisinde dua etti.

Mekke Emiri bu seneki hacdan memnun

Bu arada, Mekke Emiri Prens Halid El Faysal Bin Abdulaziz, hac görevinin tamamlanması nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bu seneki hac organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mekke Emiri, trafik düzenlemesinin geçen yıla göre son derece başarılı olduğunu, hacıların daha rahat şekilde hac farizalarını yerine getirdiklerini söyledi.
Kaynak: AA