Mhp Genel Sekreteri Ataman: Anayasada Türk Kimliğine Sahip Çıkacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Anayasada cumhuriyete, Türk vatandaşlığının tanımına, Türk milletine ve Türk kimliğine sahip çıkacağız.

" dedi.
MHP Bursa il teşkilatının bayramlaşma töreni Kültürpark`taki Orman Çay Bahçesi`nde gerçekleşti. Bayramlaşma programına MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa milletvekili Necati Özensoy, il, ilçe teşkilatları, ülkü ocakları üyeleri ve partililer katıldı.
Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, anayasa hazırlık çalışmalarında, ilk dört maddeden taviz vermeyeceklerini ve Türk kimliğinin sulandırılmasına rıza göstermeyeceklerini belirtti. Büyükataman, milletin hak ettiği ölçü, kalite ve nitelikte bir anayasa yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.
Özellikle milli değerler üzerinden yapılacak her tartışmanın, arayışın ve gizli gündemin çok büyük sakıncalar doğuracağını belirten Ataman, şunları söyledi: “Türk milletini tahrip edecek ve etnik kimliklere çağrı olacak her değerlendirmeyi, siyasi ve hukuki meşruiyet sağlama çabalarını geri çevireceğiz. Üniter yapımızı hırpalayacak, Cumhuriyet’in temel niteliklerini aşındıracak, ana dilde eğitim ve anayasal statü taleplerine sonu ne olursa olsun karşı duracağız, hiçbir şart ve şekilde onaylamayacağız. Anayasada cumhuriyete, Türk vatandaşlığının tanımına, Türk milletine ve Türk kimliğine sahip çıkacağız."
Büyükataman, terörle mücadelenin başarıya ulaşması için hükümete desteklerinin tam olduğunu ancak bu kararlarının sonsuz ve sınırsız olmadığını kaydetti.
Bu süreçte terörle mücadelenin neticeye ulaşması ve bir sonuç alınmasının mecburiyet ve milli bir görev haline geldiğini hatırlatan Ataman, hükümetin süreci oyalama ve savsaklama şansının kalmadığını kaydetti.
Hükümetin ekonomik politikalarını da sert bir dille eleştiren Büyükataman, "AKP hükümetinin; zora düşünce vergi zamlarıyla vatandaşımızı sıkboğaz etmesi kendi karanlık mizacının ve art niyetinin doğal bir sonucudur. 2008 yılında fitili ateşlenen ekonomik kriz hükümetin tembelliğini, kifayetsizliğini ve savurganlığını tescil etmiştir. AKP Hükümeti dokuz yıldır ekonomide taş üstüne taş koymamış ve geçmişin mirasını hoyratça tüketmiştir." dedi.