Chp`li Öztrak: Timsahın Gözyaşı Olduğu Belli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın, tutuklu milletvekillerine yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Bazı hükümet temsilcilerinin "Olmaz böyle birşey" diye gözyaşı döktüğünü ifade eden Öztrak, "Bunların, timsahın gözyaşı olduğu belli." dedi.
Demokrat Parti`nin CHP ile bayramlaşmasının ardından MHP heyeti bayramlaşmak için CHP Genel Merkezi`ne geldi. Bayramlaşmada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Parti Meclis Üyesi Deniz Pınar Atılgan hazır bulundu. MHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kadın Kolları Başkanı Şennur Şenel ile MHP MYK Üyesi Sami Özen yer aldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, milli ve dini bayramları kutlamanın, gelecek nesillere bunları aktarmanın önemli görevlerden biri olduğunu söyledi. Terör, şehitler, Van`daki depremin, demokrasi ayıbının, milli iradenin demir parmaklarının arkasında olmasını, bütün bunların yaşandığı bir dönem olduğunu dile getiren Öztrak, bundan sonra daha güzel günlerde bir kutlama imkanı olacağını ifade etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise bu bayramın biraz buruk geçtiğini, terör ve depremin buruk geçmesine neden olduğunu kaydetti. 85 insanın teröre kurban verildiğini, olaya rakam olarak bakılmaması gerektiğini, terörün sona erdirilmesi gerektiğini dile getiren Karakaya, Bingöl`deki olayın terörün son boyutunu gözler önüne serdiğini belirtti. Peşmerge reisinin yeniden Türkiye`ye geldiğini anlatan Karakaya, hala olayın başkalarına havale edilmeye çalışıldığını savundu.

Depremin bir doğa olayı olduğuna dikkat çeken Karakaya, felaketin depremden değil fay hattına evlerin yapılmasından, sağlam bina yapılmamasından kaynaklandığını vurguladı. Önce bu zihniyetin değişmesi gerektiğini dile getiren Karakaya, Marmara Depreminden bir ders çıkarılmadığının görüldüğünü ileri sürdü. Yunus`un bakışını bütün dünyanın gördüğünü anlatan Karakaya, belki bugün Yunus`un yaşama imkanı olabileceğini savundu. Depremden doğan zararların biran önce sarılmasını isteyen Karakaya, kamu yönetiminin toptan reset edilmesinin söz konusu olabileceğini ifade etti. Son felaketlerin olması dileğinde bulunan Karakaya, bayram tadında bayram yaşanmasını söyledi.
Torba Kanun Hükmünde Kararnamelerle bu hükümet döneminde tanışıldığını ileri süren Öztrak, tutukluluk süresinin ayrı bir şey olduğunu, milletvekilinin hükümlü olmadan tutuklu olmasının, milli iradenin yok sayılması anlamına geleceğini iddia etti.
Tutuklu milletvekillerine ilişkin bazı hükümet temsilcilerinin "Olmaz böyle birşey" diye gözyaşı döktüğünü ifade eden Öztrak, ancak bunların timsahın gözyaşı olduğunun belli olduğunu savundu. Tutuklu milletvekilleri konusunda yapılacak çalışmaların ardından, bu tutukluluk süresi konusunda bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getiren Öztrak, bunun önemli olduğunu, kuvvetler ayrılığının da yeniden pekiştirilmesi gerektiğini, birbirini denetler bir biçimde çalışması gerektiğini ifade etti.

MHP`nin ardından HAS Parti de CHP ile bayramlaştı.