Depremzedelere eğitim başlatılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van'daki depremzedelere yönelik olarak, "Yeni bir çalışma başlatıyoruz, bir eylem planı oluşturduk" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van'daki depremzedelere yönelik olarak, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı beraber bizim koordinasyonumuzda yeni bir çalışma başlatıyoruz, bir eylem planı oluşturduk." dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Polisevini ziyaret etti, asker ve polislerle bayramlaştı.

İl Jandarma Komutanlığında, Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek ve askerlerle bayramlaşan Bakan Şahin, kurban bayramının İslam alemine ve tüm dünyaya, Türkiye'ye, Gaziantep'e huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Murat Çalışkan isimli bir engelliyle de sohbet eden Şahin, onunla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Şahin, daha sonra Gaziantep Polisevinde polislerle bayramlaştı.

Şahin, törendeki konuşmasında, kurban bayramının Türkiye'ye, tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Bayramların, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma, iyi ve kötü günde beraber olma, sevinci artırma, kederi azaltma, kader birliği yapma olduğunu ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"O yüzden bu Kurban Bayramı'nda çok değişik duygular yaşıyoruz. Bir tarafta 7.2'lik bir depremde Van'da kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıyı tüm kalbimizle paylaşıyoruz ve ülkemizin 74 milyonu aynı hassasiyeti paylaşıyor. Van'daki kardeşlerimizin hızlı bir şekilde yarasının sarılması, gözyaşının dindirilmesi yaşamlarına hızlı bir şekilde müdahale edilmesi konusunda el birliği, gönül birliği içinde yolumuza devam ediyoruz.

Biliyoruz ki; biz öyle bir medeniyetin torunlarıyız ki bizim medeniyetimizde her zaman birlik ve beraberlik vardır ve birçok konuda da dünyada örnek olmuştur. Bundan önceki Ramazan Bayramı'nda da Somalili kardeşlerimize ülkenin bütün insanları her yönden destek oldu, gönlünü açtı, gerekli bütün maddi ve manevi desteği verdi."

Bakan Şahin, Gaziantep'ten Van'a yapılan yardımlardan dolayı Vali Erdal Ata ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Dayanışma ve yardımlaşma duygularını hiç kaybetmemek gerektiğini bildiren Şahin, şunları anlattı:

"Bizi biz yapan değerler, milli birlik ve kardeşlik projesi dediğimiz şeyin temelinde, mayasında bu duygular var. Bayramlarda da aynı ses oluyoruz aynı vücut ve aynı yürek oluyoruz. Ben özellikle emniyetimizin fedakar ve cefakar bütün mensuplarına bütün yüreğimle bu ülke için yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu toprakları toprak yapan şey sizlerin buradaki vefasıdır, fedakarlığıdır, yaptığınız çalışmalardır.

Bu ülkenin güvenlik boyutunda sizlerin her birine bütün kalbimizle güveniyoruz. Çünkü güvenlik ve özgürlük dengesi içerisinde ülkemizi yarınlara hazırlamaya hepimizin görevi olarak bakıyoruz. Bu konuda sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Bütün teşkilatı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

-Depremzedeler için eylem planı-

Bakan Şahin, Polisevi çıkışında, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Van'daki depremzedelere yönelik çalışmalarını" sorulması üzerine şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı beraber, bizim koordinasyonumuzda yeni bir çalışma başlatıyoruz, bir eylem planı oluşturduk. Buradaki maksadımız ve hedefimiz de şu: Tabii depremde önce fiziksel ihtiyaçlar, acil barınma ihtiyacı, beslenme ihtiyacının giderilmesi gerekiyordu. Bugün bu ihtiyaçların birçoğu temin edildi.

Şimdi 7.2'lik depremin çocukların, kadınların, oradaki yaşayan yaşlıların üzerinde psikolojik olarak oluşturacağı travmanın rehabilite edilmesi lazım. Bu konuda bilim adamlarıyla beraber bir çalışma yaptık. Çocuk psikiyatrlarını danışman olarak alarak kurum içerisine koyduk. Bir eylem planı oluşturduk. Şimdi sayın müsteşarımız da burada. Çarşamba günü kendisi Van'a gidiyor. Perşembe günü ben orada olacağım. Cuma günü Başbakanımız geliyor. Rehabilitasyon çadırlarıyla da oradaki insanımızın daha hızlı bir şekilde bu süreci, üzerindeki bütün etkileri, negatif etkileri giderecek şekilde bir çalışmayı da başlatıyoruz."