Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun doğusu ile Sinop, Erzincan, Bingöl, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Yağışlar genellikle yağmur, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde yer yer sis, iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz`de kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Marmara` da öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetice esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 14 İstanbul: Az bulutlu (Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek) 16 İzmir: Az bulutlu 21 Adana: Az bulutlu 22 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24 Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13 Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13 Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 15
Kaynak: İHA