Vali Balkanlıoğlu: ‘komşusu Açken Tok Yatmamak’ İnancı Bizi Ayakta Tutmaktadır

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bayramların en güzel yönünün, paylaşmayı öğretmesi olduğunu belirterek, "‘Komşusu açken tok yatmamak’ inancı bizi ayakta tutmaktadır.

Vali Balkanlıoğlu: ‘komşusu Açken Tok Yatmamak’ İnancı Bizi Ayakta Tutmaktadır
Bu da bizi diri tutan, birlik ve beraberliğimizi artıran değerlerdir.” dedi.

Afyonkarahisar protokolü, Kurban Bayramı sebebiyle Belediye Sosyal Tesisleri`nde bayramlaştı. Terör ve depremin damgasın vurduğu bayramlaşma törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve daire müdürleri katıldı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, terör olaylarını bu milletin başına saranlara Allah’tan akıl fikir vermesini, bunların dünyada da ahirette de cezasını çekmesini istedi. Balkanlıoğlu, “Bayramların en güzel yönü paylaşmayı öğretiyor, toplumda kaynaşma ve sorumluluk duygularını artırıyor. ‘Komşusu açken tok yatmamak’ inancı bizi ayakta tutmaktadır. Bu da bizi diri tutan, birlik ve beraberliğimizi artıran değerlerdir.” diye konuştu.
Balkanlıoğlu, etnik kökeni ne olursa olsun aynı Müslümanlar olarak aynı bayrak, aynı ülkeyi, aynı toprakları paylaşan insanların fitne ve fesata fırsat vermeden uyanık olması gerektiğine belirtti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yardımlaşma, ziyaret etme gibi bir çok hasletleri bir arada yaşatan bu müstesna günde birlikte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başkan Çoban, şöyle dedi: “Son günlerde terör ve deprem olayları üzerine girdiğimiz bu bayramda bizi sevindiren tek şey, milletimizin terör ve Van’a yardım konusunda birlik ve beraberlik içinde oluşudur. Allah, birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Bayrağımızı, toprağımızı sevmemizi tekrar bizler nasip etsin.” dedi.

Deprem ve terör olayları nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise Anadolu’da yaşamanın bir bedeli olduğunu, 1071 yılında Anadolu’yu yurt edinen ataların daha sonra Cumhuriyet’in temelini attığını söyledi. Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkes Türk’tür. Biz bir birimizden ayrı gayri değiliz. Doğulusu ile batılısı ile yardıma koşuyoruz.” dedi.

Güvenlik güçlerinin teröristlerin hakkından geleceğini ifade eden Yılmaz, “Siyasi irade olarak bizler bunun arkasında durmak zorundayız. Milletimiz durmak zorundadır. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bizi biz yapan değerlerimizi korumak ve kollamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş da bayrama terör ve deprem yüzünden buruk girildiğini söyledi. Toptaş, “Ancak bin yıldan beri bu bayramları kutluyoruz, kutlamaya da devam edeceğiz. İnsan aklı her türlü acıyı çözmeye yetecek güçtedir, yeter ki ortak aklı birleştirelim, acıları bitirelim. Bayramın birleştirici, kardeşlik yönünü çıkan bir gün olmasını, acısız, kedersiz günler geçirmenizi temenni ediyorum.” diye ifade etti.