BDP`li vekiller çadırkentte bayramlaştı

Van`da kurulan çadırkente giderek afetzedelerle bayramlaşan Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, Van ve Erciş`te bir kardeşlik köprüsü kurulduğunu belirterek, bu günlerin dayanışma, hoşgörü ve kardeşliğe ihtiyaç duyulan günler olduğunu söyledi.

BDP`li vekiller çadırkentte bayramlaştı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, Van merkezdeki çadırkente giderek afetzedelerle bayramlaştı. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Murat Bozlak, Esat Canan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Van milletvekili Bekir Kaya, Van spor sahasında depremde zarar gören yurttaşlar için kurulan çadırkente geldi. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan milletvekilleri ve belediye başkanları tek tek Mevlana evlerindeki vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Vekillerziyaretin ardından gazetecilerin basında kendilerine yönelik eleştirilerin yer aldığına yönelik sorularını yanıtladı. Aysel Tuğluk, yaşanan deprem felaketi nedeniyle Kurban Bayramı`na acılı ve üzüntülü girdiklerini ifade ederek, "Biz bu yaşanan acılı durumu halkımızın yanında olarak, acılarını paylaşarak elimizden geldiğince bu yaraları sarmak için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Depremin ilk gününden itibaren BDP teşkilatı, belediye başkanları ve milletvekillerinin Van`da olduğunu ve bütün enerji ve çabalarını halkın yarasını sarmak için harcadıklarını belirten Tuğluk, "Basında çıkan haberler kesinlikle doğru değil. Keşke o yazıları yazanlar bize telefon edip o saatte nerede olduğumuzu sorsalardı" diye konuştu. Bu tür konuları tartışmanın yeri ve zamanı olmadığını düşündüğünü anlatan Tuğluk, şunları söyledi: "Halkın bizim çabalarımızı gördüğüne ve bizi hissettiğine inanıyorum." Türkiye`nin dört bir yanından dayanışma duygularıyla destekleri çok anlamlı ve değerli bulduğunu bildiren Tuğluk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada bir kardeşlik köprüsü kuruldu. Bunu bozmak isteyenler araya birtakım laflar atarak, başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Burada siyaset yapmayalım diyorum. Basın da dahil olmak üzere, bu güzel insanların yaşadıkları bir felaketi giderme temelinde olmamız gerekiyor. Bu günler dayanışmaya, birlikte buluşmaya, hoşgörüye, kardeşliğe ihtiyaç duyulan günlerdir.Ayrıştırma ve ötekileştirme çabalarının yeri ve zamanı değildir." Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, depremin olduğu ilk saatlerden itibaren yerel yönetimlerin halkın yanında olduğunu ifade ederek "Birileri bizi görsün diye burada olmadık. Halkımızın yanında yer aldık" dedi

Büyükşehir Belediyesi`nin kurduğu aş evinin ilk günden bugüne Erciş`te günde 30 bin öğün sıcak yemeği halka ulaştırdığını hatırlatan Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arama kurtarma ekiplerimizle, iş makinalarımızla var gücümüzle Van`dayız, var gücümüzle Erciş`teyiz. Burada yaşayan bütün insanların kimliği, fikri, zikri ne olursa olsun siyaset üstü bir duruşla sadece ve sadece onların hizmetindeyiz. İnsani ve ahlaki olarak birileri bizi yansıtmamışsa, göstermemişse bu onların bileceği bir iştir. Gösterseler de göstermeseler de, sizler bugün yansıtsanız da yansıtmasanız da ilk saatlerde olduğu gibi biz buradaki insanlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Yaralarsarılıncaya kadar burada olacağız."
Kaynak: İHA