Altepe ve Dündar`a Deprem Gibi Ceza

Bursa`da kaçak binaların yıkım kararını uygulamadıkları iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 51 sanıktan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar`ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, 7`şer ay 15`er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Altepe ve Dündar`a Deprem Gibi Ceza
Sanıkların cezası, sabıkasız olmaları sebebiyle ertelendi.

14. Asliye Ceza Mahkemesi`nde "görevi ihmal" suçundan 3`er yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar`ın da aralarında bulunduğu 51 sanığın davasında karar çıktı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdari Kontrolörlüğü ekiplerinin rutin denetimleri sırasında Altepe`nin Osmangazi Belediye Başkanı dönemi ile Mustafa Dündar`ın göreve geldiği ilk 4 ayı kapsayan döneminde bazı yıkım kararlarının uygulanmadığının belirlenmesi üzerinehaklarında dava açılan 51 sanık, suçsuz olduklarını söyledi. Mahkeme, aynı zamanda eski Osmangazi Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı A.S., eski İmar İşleri Müdürleri Y.K. ve A.U.`ya `görevi ihmal` suçundan önce 9`ar ay hapis cezası verdi. Ardından sanıkların duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezaları 7`şer ay 15`er güne indirildi. Sanıkların cezası, sabıkasız olmaları nedeniyle ertelendi. Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu diğer 46 sanık ise, suçununsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti

Kararı değerlendiren Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, "Kaçakla mücadelemiz ciddi bir şekilde sürüyor. Bu yıkım işinin ihale boyutu var. Çok dramatik bir konu olduğu için firmalar yıkım işine girmiyor. Belediyenin kendi imkanları ile yıkmaya yetişemiyoruz. Kararlı bir şekilde ekiplerimiz kaçakla mücadelesini sürdürüyor. Van depremi de kaçak yapıların yanlışlığını çok çarpıcı bir şekilde yeniden ortaya koydu. Bundan sonraki süreçte başlattığımız çalışmalarla, şehircilik akademisi ile kaçağın önünegeçeceğiz. Oluşturduğumuz şehircilik akademisi ile Mimar, İnşaat Mühendisleri Odası ve şehircilik uzmanı akademisyenlerle özellikle çöküntü bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerini ortaya çıkartacağız. Bu kentsel dönüşüm için TOKİ`nin gelmesini de beklemeyeceğiz. Bu dönüşüm planlarının yerelden yapılmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Van depreminden sonra vatandaşlar da bu konunun ciddiyetini gördüler. Bugün Ankara`dan özel sektörden gelen bir ekip, kentsel dönüşüm konusunda özel destek sağladı.Osmangazi`nin belli noktalarında ada bazlı kentsel dönüşümler yapmak için anket çalışması yapmaya başlıyoruz. Kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde çalışmaları yürüteceğiz. Hamitler Yunuseli bölgesinde modern bir şehircilik ortaya çıktı. Diğer kesimlere de bunu yansıtmak istiyoruz. Çöküntü bölgelerinde olumsuzluğa karşı yeni yapıların önünü açacağız" dedi.
Kaynak: İHA