Siirt`te Çatışma: 1 Terörist Öldürüldü

Siirt Valisi Musa Çolak, Eruh ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, olayda 1 köy korucusunun yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Vali Musa Çolak, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, ilimize bağlı Eruh ilçe kırsalında yürütülen operasyonlar kapsamında; 04 Kasım 2011 günü saat 18: 40 sularında, bir grup PKK bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik kuvvetlerimiz arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada, 1 geçici köy korucusu yaralanmış, 1 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Yaralı geçici köy korucumuz, helikopter ile Siirt Askeri Hastanesi`ne sevk edilerek, tedavialtına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda; yine Eruh ilçemiz kırsalında, jandarma özel hareket timleri ile geçici köy korucuları ile birlikte yürütülen operasyonlarda; 04 Kasım 2001 günü saat 19.30 sıralarında bir grup PKK bölücü terör örgütü mensubu ile kısa süreli çatışma yaşanmış, herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla bölgede operasyonlara devam edilmektedir" denildi.
Kaynak: İHA