Bu cihazla yarım milyon çaldılar

Kopyaladıkları yurtdışındaki bankalara ait kredi kartlarıyla yaklaşık 500 bin TL'lik alışveriş yapan 14 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Operasyonda çetenin kullandığı kart kopyalama cihazı da ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce, kart çetesini takibe aldı. Sürdürülen çalışmaların sonunda Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer ile Kocaeli’nde operasyon düzenlendi.
Operasyonda çetenin elebaşı olduğu öne sürülen Derman Y. ile 13 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 1 kart kopyalama cihazı, 65 manyetik şeritli kart, 14 cep telefonu, 3 adet modem, 1 sahte mühürlü pasaport, 1 sahte ehliyet, 26 nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi fotokopisi, 18 araç kira sözleşmesinin bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildi. Malzemeler üzerinde yapılan incelemede 10 binlerce kişiye ait kart bilgileri bulundu.

Kuyumcuda harcadılar
İddiaya göre çete üyeleri, yurt dışı bankalara ait kart bilgileri ile kendi adlarına kart yaptı. Bu kartlar ile özellikle kuyumcu ve alışveriş merkezlerine giden çete üyeleri her seferinde 1000 ile 1500 TL harcadı. Çete üyesi şüphelilerden Kazakistan uyruklu Zara B. ile Türkmenisten uyruklu Devlet B.’nin yabancı kadın ve erkeklere ait kredi kartlarının kullanılmasında görev aldıkları iddia edildi. Poliste kaydı bulunan Derman Y. ile Cüneyt T., Atik G.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.