Yeni Avm İçin Geri Sayım Başladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kapalı Pazaryeri Projesi’ni tamamlayan ve pazar esnafına modern bir ticaret ortamı hazırlayan Ereğli Belediyesi, gözünü 5 katlı alışveriş merkezine çevirdi.

Yeni Avm İçin Geri Sayım Başladı
Mevcut pazar yerinde bulunan kasaplar, balıkçılar, züccaciyeciler, tuhafiyeciler ve ayakkabıcıların yerleştirileceği Alışveriş Merkezi (AVM) için İller Bankası AŞ’den alınan 10 milyon lira tutarındaki kredi kullanılacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık "Türkiye’de üstü kapalı modern bir pazar yeri, işgaliye olarak ilk defa veriliyor. Pazar esnafımızın yıllardır özlemini çektiği bir kapalı pazar yerine kavuşurken, hem esnafın rahat bir ticaret yapmasını temin etmek hem de burada alışveriş yapanların kardan, yağmurdan, güneşten korunması için, vatandaşlarımıza bu ortamı hazırlayan Karadeniz Ereğli Belediyesi, ikinci bir büyük proje için de kolları sıvadı. Beyçayırı Stadı yanındaki eski itfaiye binasının bulunduğu alanda yapılacak iş merkezinin inşaat çalışmalarına 2012 baharında başlanacak. Yaklaşık bir buçuk-iki sene sonra, gecekondu bölgesi gibi görünen pazar yerinin halini görenler gözlerine inanamayacak." dedi.

5 KATLI AVM’YE 10 MİLYON TL KREDİ
Ereğli Alışveriş Merkezi (AVM) ile ilgili çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan`ın da destek ve katkılarıyla alışveriş merkezi için talep ettikleri 10 milyon lira tutarındaki kredinin onaylandığını söyledi. Posbıyık, bunun için gerek Vali Ayyıldız gerekse de Zonguldak Milletvekili Candan’a Karadeniz Ereğli halkı adına teşekkür etti.
Kredi için İller Bankası’na 2011 yılının Mayıs ayında müracaat edilmiş, 3 Ağustos tarihinde de kredi onaylanmıştı. 27 Ekim`de de İçişleri Bakanı`nın imzasıyla alınan 120 ay vadeli kredinin kullanılması için gerekli izin çıkmıştı. Kredinin onaylanmasından sonra 5 katlı AVM inşaatı ile ilgili çalışmaların hız kazanacağını belirten Başkan Posbıyık gerekli prosedürlerin tamamlanmasından sonra 2012 yılı içerisinde alışveriş merkezinin temelini atmayı planladıklarını ifade etti.