Türk kuyumcu soyuldu

Stadtallendorf'ta Seyit Çil isimli Türk'e ait kuyumcu güpe gündüz soyuldu.

Stadtallendorf'ta Seyit Çil isimli Türk'e ait kuyumcu güpe gündüz soyuldu. Öğle vakitlerinde işyerine giren 3 kişi Çil'i etkisiz hale getirip 80 bin Euro değerindeki altınları alıp kaçtı. Çil hastanede tedavi görürken. polis işyerinin kamerasındaki video görüntüleriyle tespit edilen üç soyguncuyu arıyor.

Almanya'nın Marburg kenti yakınlarındaki Stadtallendorf'ta Seyit Çil'e ait kuyumcu güpegündüz soyuldu. Öğle vakitlerinde işyerine giren 3 kişi kuyumcu Çil'i elektrikli şok aletiyle etkisiz hale getirip 80 bin Euro değerindeki altın ve mücevherleri beraberinde getirdikleri beyaz-mavi renkli alışveriş çantasına doldurup kaçtılar. Çil hastanede tedavi görürken, polis işyerinin kamerasındaki video görüntüleriyle tespit edilen üç soyguncuyu arıyor.

Çok sayıda Türk'ünde yaşadığı ve onlarca Türk'e ait işyerinin bulunduğu Niderkleinstrasse'deki kuyumcu dükkanını öğleyin soyan 3 kişinin olaydan sonra koşarak kaçtıkları, kaçarken ise geride bir siyah örgü şapka ile elektro şok aletini düşürdükleri bildirildi. 20 yıldan beri Stadtallendorf'ta kuyumculuk yapan 48 yaşındaki Seyit Çil, soygundan sonra olay yerine gelen ilk yardım aracıyla hastaneye götürülüp tedavi altına alındı. Olayın şokunu henüz atlatamadığı görülen Balıkesirli Seyit Çil "Öğleyin iş yerimde camekandaki altınları temizliyordum. İçeriye üç kişi girdiler. Ne istediklerini sorduğumda birisi kulağını gösterip küpe dedi. ve ikisi birden üzerime saldırdı. Birisi ağzımı kapadı, diğeri ise daha sonra elektrikli şok aleti olduğunu öğrendiğim sopayı üzerime tuttu. Korku içindeydim. Öldürülmekten korktum. Birkaç dakika sonra adamlar kaçarken arkalarından dışarıya çıkıp bağırıp 'soyuldum" diyerek yardım istedim. Soyguncular kaçıp gitti. Yoldan geçenler ve komşu dükkanlar yardıma geldiler, telefon edip polis çağırmışlar. 15 dakika sonra polis geldi. Daha sonra ben oraya yığılıp kalmışım. Polisin çağırdığı ilk yardım aracı beni hastaneye götürmüş" dedi.

EŞİMİ ALLAH KORUMuş

20 yıl içinde kuyumcu dükkanlarına bu üçüncü soygun olduğunu vurgulayan Seyit Çil'in eşi Havva "10 yıl önce dükkanımızın arka tarafındaki kapıyı kırıp soymuşlardı. 3 ay öncesi geceleyin vitrindeki sahte yüzükleri çalıp götürmüşler. Bu kez ise güpe gündüz gelip eşimi gasp ederek soymuşlar. Eşime kötü, bizi üzecek bir şey yapmadıklarına dua ediyorum. Allah eşimi korumuş" diyerek olayın hala korkusunu ve şokunu atlatamadığını söyledi.

POLİS ARIYOR

Marburg Polisi 25-35 yaşları arasında her üçünün de görünüş itibarıyla birbirine benzeyen 3 soyguncuyu arıyor. Soyguncuların birisinin ayağında mavi eşofman, sırtında siyah kapüşonlu ceket, ve kafasında siyah örgü bere, ikincisinin ayağında siyah renkli eşofman, koyu gri renkli kapüşon ceket, siyah örgü şapka, üçüncüsünde ise sarı renkli spor ayakkabı, koyu renkli kapüşon ceket ve siyah renkli şapka olduğu bildirildi. Polis olayla ilgili görgü tanığı olan kişilerin bilgisine ihtiyacı olduğunu belirtip bu kişilerin 06421-4060 nolu telefonu aramalarını istedi.