Meslektaşlarından Şehit Polisin Eşine Ev

İstanbul Kartal`da işe giderken bir aracın çarpması sonucu şehit olan 5 yıllık evli polis memuru Mustafa Aygören`in mesai arkadaşları, aralarında topladıkları parayla şehidin eşine ev satın aldı.

Meslektaşlarından Şehit Polisin Eşine Ev
Şehit eşi Güllü Aygören, eşinin arkadaşlarının çok vefalı çıktığını söyledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı Güven Tim Büro Amirliği`nde görev yaptığı 24 Nisan 2011`de İstanbul`un Kartal ilçesinde işe giderken trafik kazası sonucu şehit olan 16 aylık polis memuru Mustafa Aygören`in (30) geride bıraktığı 3 yaşındaki kızı Haru Nise Aygören ve eşi Güllü Aygören`i (30) polis arkadaşları unutmadı. Yapılan kampanya sonucunda başta Güven Tim Büro Amiri Dursun Güneş, polis memuru arkadaşları Cemil Karakaya ve Emrullah Bahar`ın çabalarıyla 6 aylık süre içinde 150bin TL toplanarak, Mersin`de aileye bir ev satın alındı. 180 metrekarelik eve yerleştirilen Güllü Aygören, eşinin arkadaşlarının kendisine para toplayarak ev almasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, "Eşim öldükten sonra ne yapacağımı bilmiyordum. Eşim 16 aylık polis memuru olduğu için emekli bile olamıyordu. Benim bir çocuğum vardı ve ona bakmak zorundaydım. Yine polis arkadaşların sayesinde biz 13 bin TL para ödeyerek, eşimin emekli olmasını sağladık. En azından şimdi emekli maaşı alacağız.Buna sevinirken, bir de arkadaşları bize sürpriz yaparak para toplayıp ev almışlar. Bu çok vefalı bir davranış. Beni çok duygulandırdı. Arkadaşları demek ki eşimi çok seviyormuş" dedi

Polislerin ev almasına çok sevindiğini ancak eşi hayatta olmadığı için de sevinemediğini söyleyen Aygören, "Keşke eşim hayatta olsaydı da çadırda yaşasaydık. Biz onunla üniversitede tanışıp birbirimiz severek evlenmiştik" diye konuştu. Aygören`e evin tapusu da polisler tarafından verildi.
Kaynak: İHA