Kızılay'dan Mahkuma Eğitim Yardımı
Kızılay Muş Şube Başkanlığı, Muş E Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Felsefe Bölümü öğrencisine eğitim yardımında bulundu.

Makamında Muş E Tipi Kapalı Cezaevi`nde sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, Cezaevi Müdürü Kahraman Topaloğlu ve hükümlü Ayhan Daniş`i kabul eden Kızılay Şube Başkanı Cengiz Koç, giyim paketleri ve yardım çekini teslim etti.
Yardımlarından dolayı Kızılay Başkanlığına teşekkür eden savcı Mehmet Sami Çağlayan, cezaevinde şu anda 950 tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu söyledi. Tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması için çalışma yürüttüklerini ifade eden Çağlayan, bu çalışmada her zaman Kızılay`dan destek gördüklerini kaydetti.
Erzincan Açık Cezaevi`nden Muş`a nakli yapılan Ayhan Daniş`in eğitimine devam edebilmesi için Kızılay`ın destek verdiğini vurgulayan Çağlayan, "Cezaevimizde bulunan hükümlü Ayhan Daniş, Muş Alparslan Üniversitesi Felsefe Bölümü 1. sınıfta eğitim görüyor. Kendisi Erzincan Açık Cezaevi`nden ilimize geldi. Açık cezaevi statüsünde olduğu için gündüzleri okuluna gidiyor, akşamları da cezaevine geri dönüyor. Kızılay Başkanımız da Ayhan`ın eğitimine rahat devam edebilmesi için gerekli yardımlarda bulundu. Hemayni hem nakdi yardımlar yapıldı" dedi.
Erzincan Açık Cezaevi`ndeyken üniversite sınavına girdiğini belirten Ayhan Daniş ise, "Cezaevinde olduğum süre içerisinde sınavlara çalıştım. Ceza infaz kurumlarında yapılan yardımları da göz ardı etmemek lazım. Bana sunulan yardımlarla sınavı kazandım. Erzincan`da açık cezaevindeydim, Muş`ta üniversite olduğu için buraya geldim. Muş Alparslan Üniversitesi Felsefe Bölümü 1`inci sınıfa devam ediyorum. Gündüzleri üniversiteye gidiyorum, akşamları da cezaevine dönüyorum" diye konuştu.
