İş-kur'dan Depremzedelere İş Müjdesi

Gaziantep İş-Kur İl Müdürlüğü, Van`da meydana gelen depremin ardından Gaziantep`e yerleşen yaklaşık 250 depremzedeye iş imkanı sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

İş-kur'dan Depremzedelere İş Müjdesi
Valilik Toplantı Salonu`nda düzenlenen protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İş-Kur İl Müdürü İlyas Bulduk, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, milli eğitim müdür yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Van depreminin ardından Gaziantep`e yerleşen ve iş talebinde bulunan vatandaşlara yönelik çalışma yaptıklarını söyleyen Vali Ata, "Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol için toplanmış bulunuyoruz. 2 yıldan beri Türkiye genelinde uygulanmakta olan Toplum Yararına Çalışma Projesi var. Depremden dolayı ilimize gelen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız ilimizde bulunan çeşitli otellerde ve kiraladıkları evlerde kalıyorlar. Onlardan çalışmak isteyen yaklaşık 200 kişitespit edildi. Bunlara toplam 250 kişilik bir kadro ayırdık. Daha da çalışmak için talep gelirse, 250 depremzede vatandaşımızı 6 ay boyunca Milli Eğitim İl Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda istihdam edeceğiz" dedi. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 250 depremzedeye iş imkanı sağlamak amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte protokol imzaladıklarını belirten İlyas Bulduk ise, "Van`da yaşanan deprem sonucu ilimizde misafir ettiğimiz depremzedelerimiz ile ilgili TYÇP düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı okullarda toplam 200 kişi istihdam edilecektir. Sayının 250`ye ulaşması halinde diğer 50 kişiyi de, diğer kamu kurum ve kuruluşlardaçalıştıracağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata, İş-Kur İl Müdürü İlyas Bulduk ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin hazırlanan protokolleri imzaladı.
Kaynak: İHA