Cihan Haber Ajansı Gündemi

01 Aralık 2011 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kırgızistan temasları sürüyor.



TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar’ı kabul edecek. (15.00)

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara’ya gelecek.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in başkanlık edeceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2012`de uygulanacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını Ankara’da yapacak. (11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bakanlıkta, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile toplantı yapacak. (16.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Rixos Grand Otel`de, yatılı ilköğretim bölge okulları pansiyonlarının donatım ihtiyacı toplantısına katılacak. (13.00)

Sağlık Bakanlığı ``1 Aralık Dünya AIDS Günü`` kapsamında Hacettepe Üniversitesi ile Ankara Rixsos Otel’de program düzenleyecek. (09.30)

Memur-Sen ile Yeşilay Cemiyeti arasında ``sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların önlenmesi`` konusunda işbirliği protokolüne imza atılacak. (11.30)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Altınova Polis Merkezi`nin açılışı ile Antalya Emniyeti`ne bağışlanacak araçların teslim törenine katılacak. (11.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya’da düzenlenen Growtech 2011 Tarım Fuarı`nın açılışını yapacak. (10.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2011 yılı Kasım ayı ihracat rakamlarını, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği`nde açıklayacak. (11.30)

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, derneğin anayasa komitesi tarafından hazırlanan anayasa önerisini, İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklayacak. (10.00)

Gönül gözleriyle yaptıkları resimleri sergileyecekler (Özel)
Adana`da bir ressam, görme engellilerin iç dünyalarını tuvalle yansıtmak amacıyla resim kursu düzenlendi. Altı ay süren eğitimde başarılı olan görme engelliler yaptıkları resimleri "Görmeyenlerin gönül gözleri" adıyla 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü`nde sergileyecek.


1. Türk Mutfağı Zirvesi Antalya`da düzenleniyor. (09.30)

Bursa Valisi Şahabettin Harput düzenleyeceği basın toplantısında termal turizmde gelinen nokta ve yapılacaklar hakkında bilgi verecek. (90.00)

Merkeze alınan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Ali Osman Kahya’ya görevi törenle devredecek. (11.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 5 günlük Almanya ziyaretinin ilk durağı Hamburg’a gelecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan İş Bankası’nın açılışına katılmak üzere perşembe günü özel uçakla Moskova’ya gelecek. Çağlayan, Rusya’da Bank Sofia’yı nisan ayında 40 milyon dolara satın alan İş Bankası’nın President Otel’de düzenleyeceği programa katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek.


Yunanistan`da bugün kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik iş bırakma eylemi yapıyor. Kamu ve özel sektör sendikalarının çağrısıyla gerçekleşen grevin ülkede hayatı felç etmesinden korkuluyor.


AVRASYA FEED
NATO komutanları füze kalkanı müzakereleri için Moskova’da. NATO’dan üst düzey komutanlar Rusya ile gerginleşen füze savunma sistemleri ile ilgili sorunları müzakere etmek için Moskova’ya geldi.

Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun Londra’da Polonyum-210 zehri ile öldürülmesi olayında şüpheli değil, hedeflerden biri olduğunu söyledi.

SPOR
UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, İsrail’de Maccabi Tel-Aviv’e konuk olacak. (22.05)

Türkiye Güreş Şampiyonası, serbest stil müsabakalarıyla Ankara’da başlayacak. (13.00)

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve beraberineki FIBA yöneticileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`i ziyaret edecek. (14.30)

Süper Lig ekiplerinin haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.