Bdp'li Belediye Başkanlarına Van Nöbeti

BDP Yerel Yönetimler Komisyonu`nun yayınladığı genelge ile BDP`li tüm belediye başkanları, nöbet sistemi ile Van`a gelerek iki gün boyunca kentte çalışma yürütecek.

BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı İdris Baluken imzası ile tüm il örgütleri, belediyeler ve milletvekillerine Van`da yapılacak çalışmalar ile ilgili bir genelge gönderildi. Genelgede Van`a gelen yardımların depolanması, kayıt altına alınması, dağıtım ve bilgi işlem çalışmaları için gönüllü çalışmaları yapılarak, gönüllülerin kente gönderilmesi gerektiği belirtildi. Gelecek her gönüllünün bir hafta boyunca çalışma yapacağı bilgisine yer verilen açıklamada, özellikle kadın çalışmalarıyürütecek, kadın gönüllülerin de kente yönlendirilmesi istendi.

Genelgede her iki günde bir üç BDP`li belediye başkanının Van`a gelmesi, burada çalışma yürütmesi istendi. İki gün kentte kalacak belediye başkanları, halkı ziyaret edecek ve sorunların tespitini yaparak çözümler için çalışacak.

Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile başlayan nöbetler, 26 Ocak 2012 tarihine kadar sırasıyla devam edecek.Daha sonra sırasıyla ikişer gün olmak üzere Mardin (Dargeçit), Muş (Altınova Beldesi), Şırnak (Kumçatı), Mardin (Mazıdağı), Şırnak (Silopi), Şanlıurfa (Onbirnisan beldesi), Şanlıurfa (Ceylanpınar, Uzungeçit) Şanlıurfa (Suruç), Siirt (Kurtalan) Şanlıurfa (Yukarı Göklü beldesi), Şırnak (İdil), Bitlis (Kolludere Beldesi) belediyebaşkanları görev yapacak.
Kaynak: İHA